Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου: Υποδοχή charters 22.3.2016 – Η ζωή συνεχίζεται!

b4f204d6-9515-448c-8ac9-0304d58a6981.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b4f204d6-9515-448c-8ac9-0304d58a6981.jpg

 

Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου: Δελτίο Τύπου Υποδοχή charters 22.3.2016

 

 Υποδοχή των πτήσεων charter των εταιριών Nordic και Ural

Στο πλαίσιο της έναρξης της τουριστικής περιόδου για το έτος 2016, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διοργάνωσαν υποδοχή για τους επιβάτες των πτήσεων charter που αφίχθηκαν στο διεθνή αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016. Τα αεροπλάνα των εταιριών Nordic και Ural μετέφεραν συνολικά 386 επιβάτες από τη Μόσχα.

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κυρίου Δημήτρη Χαλκιά έπαιζε μουσική ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» με τον Πρόεδρό τους κύριο Γιάννη Περάκη και τη δασκάλα τους κυρία Μαριέττα Τομάζου, ντυμένα με τοπικές παραδοσιακές φορεσιές μοίραζαν το ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.

 

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου μοίρασαν στους επισκέπτες το έντυπο υλικό του Δήμου Ρόδου και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Οι πρώτοι από αέρος επισκέπτες του νησιού έδειχναν χαρούμενοι με την υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε. Μάλιστα συμμετείχαν ενεργά στο κλίμα που διαμορφώθηκε μέσα στην αίθουσα αφίξεων από τους διοργανωτές, τους οποίους και ευχαρίστησαν θερμά.

 

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κύριο Taleb Rifai, το 2016 θα είναι μία θετική χρονιά για τον ελληνικό Τουρισμό. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις επαφές που είχαν κατά τους προηγούμενους μήνες εκπρόσωποι φορέων του νησιού με παράγοντες του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η Αερολιμενάρχης κυρία Ξανθή Κριτσινέλια δήλωσε τα εξής: «Τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σαιζόν είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά κάτι το οποίο προκύπτει από τις πληροφορίες τις οποίες λαμβάνουμε από τα slot. Η Ρόδος αποτελεί έναν ασφαλή και πανέμορφο τουριστικό προορισμό ο οποίος πιστεύω ότι θα αποτελέσει την τελική επιλογή πολλών τουριστών για τις διακοπές τους. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου που έρχεται λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των διακινουμένων επιβατών».

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου δήλωσε τα εξής: «Από τη συμμετοχή μου σε εκθέσεις του εξωτερικού διαπίστωσα ότι τα μηνύματα για το Ροδιακό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και διαφαίνεται ότι το 2016 θα αποτελέσει μία χρονιά ακόμη καλύτερη από το 2015. Τους χειμερινούς μήνες καταβλήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου μία δυναμική και στοχευμένη προσπάθεια για την προβολή, την προώθηση και τη στήριξη του νησιού μας. Η Ρόδος είναι ένας δημοφιλής και ελκυστικός παγκόσμιος τουριστικός προορισμός που ενισχύει τη διεθνή της απήχηση και συνεχίζει να καταγράφει νέες υψηλές επιδόσεις. Εύχομαι σε όλους μία καλή τουριστική περίοδο για το 2016».

 

Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης δήλωσε τα εξής: «Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στηρίζει δυναμικά τις δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου γιατί θεωρούμε ότι η συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων ενισχύει σημαντικά το τουριστικό προϊόν του νησιού. Οι Ρώσοι αποτελούν μία σημαντική τουριστική αγορά για τη Ρόδο η οποία τείνει να εδραιωθεί όπως έχει συμβεί με άλλες αγορές από τη Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη. Τα μέλη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, πρόθυμα στηρίζουν προωθητικές δράσεις που μόνο καλό κάνουν στο τουρισμό του νησιού και είναι ανταποδοτικές για την τοπική οικονομία».

 

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν από πλευράς Δήμου Ρόδου η Αερολιμενάρχης κυρία Ξανθή Κριτσινέλια, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Τουρισμού της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κυρία Στέλλα Μανωλεδάκη – Αναστασιάδη, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Βεατρίκη Σέρβου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κύριος Κώστας Χατζίκος, τo στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Σέβα Τσίμπλη και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου κυρία Μαρία Καραμπίνη και από πλευράς Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης.

 

Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και σε επόμενες αφίξεις επισκεπτών στο νησί μας.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Πρωτομαγιά στις Πηγές Καλλιθέας! Πρόγραμμα εκδηλώσεων από 11:00-22:00
Βιβλιοπαρουσίαση: Κώστας Ε. Σκανδαλίδη «Το Γεννάδι της Ρόδου Ιστορία και Πολιτισμός». 5.12.2018
Αίτημα χρηματοδότησης από Δήμαρχο Ρόδου & ΔΕΥΑΡ για Υδραγωγείο στη Ν.Ρόδο και σύνδεση με Φράγμα Γαδουρά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.