ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Νέο λεωφορείο παρέλαβε ο Δήμος Ρόδου για την μεταφορά μαθητών Βρεφονηπιακού Σορωνής

Spread the love

Νέο σύγχρονο λεωφορείο  για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σορωνής, παρέλαβε ο Δήμος Ρόδου.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων του δήμου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε  σήμερα  21 Φεβρουαρίου 2019, με την παραλαβή παράδοση από το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τους Αντιδημάρχους Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Γιάννη Κορωναίου, Ανάπτυξης  Γιώργου Πόκκια  και των  εκπροσώπων  των εταιριών IVECO Πέγκυ Μακρή και Παύλος Ι Κοντέλλης ΑΕΒΕ, Νίκο Βασιλόπουλο, του νέου σύγχρονου μικρού λεωφορείου αντιρρυπαντικής  τεχνολογία,  euro 6, χωρητικότητας τριάντα θέσεων, που θα καλύπτει με ασφάλεια τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των παιδιών του  νέου Βρεφονηπιακού  Σταθμού Σορωνής.

Το νέο όχημα είναι  εργοστασιακής  κατασκευής   εξ ολοκλήρου της IVECO με καθίσματα και δάπεδο ελληνικής κατασκευής , έχει πίσω κίνηση, διπλά λάστιχα, air condition οδηγού και επιβατών, βασισμένο στην τεχνολογία καναλιών με θυρίδες ομοιόμορφης διασποράς του αέρα ενσωματωμένα στις καπελιέρες οροφής. Επιπλέον «φοράει» κινητήρα 3.000 κυβικών  εκατοστών  που αποδίδει  180 ίππους, έχει όλα τα σύγχρονα συστήματα πέδησης (ABS, ASR ESP ) με σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, υδραυλικό τιμόνι για  την εύκολη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών, ακόμη και σε κίνηση στην πόλη.

Η «Προμήθεια μικρού λεωφορείου για το Βρεφονηπιακό Σταθμό Σορωνής Ρόδου» έχει προϋπολογισμό 74,400 ευρώ, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 και  χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος Ρόδου, στη συνολική ανανέωση του στόλου του και στοχεύει στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των εργαζόμενων» δήλωσε  ο κ. Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε. «Πρόκειται για μία υποδομή που θα καλύψει με ασφάλεια τις ανάγκες μετακίνησης των μαθητών του  Βρεφονηπιακού Σταθμού».

 

SHARE
RELATED POSTS
Ευχές από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” για το 2019!
Μπαράζ μηνύσεων από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου – Από τον τοπικό τύπο ο Χ.Κόκκινος μαθαίνει ότι διώκεται
Σμάρω Σωτηράκη
Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 11/4/2016 – 17/4/2016, της Σμάρως Σωτηράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.