Ανοιχτή πόρτα

Δεν…, της Αναστασίας Φωκά

Αναστασία Φωκά
Spread the love

Αναστασία Φωκά

 

Αναστασία Φωκά

 

 

 

 

 

363782fafdc4644dadc505a20fda33fc_XL.jpg

 

 

 

Δεν…

Δεν θέλεις να παραδεχτείς αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι ότι δεν μπορείς. Αυτό το στάδιο το έχεις ξεπεράσει. Δεν θέλεις και αυτό είναι βέβαιο μέσα σου. Είναι η αλήθεια που κάθε βράδυ παλεύεις να σβήσεις, μάταια. Δεν σβήνει. Δεν θα σβήσει δυστυχώς για εσένα.

Δεν…

Δεν θέλεις να παραδεχτείς ότι αυτό το ρίσκο της ζωής σου, το έπαιξες από την αρχή έχοντας πλήρη συνείδηση του τέλους. Ήξερες από την πρώτη στιγμή ότι θα πληγωθείς όσο δεν πληγώθηκες ποτέ στη ζωή σου μέχρι σήμερα. Ήξερες πως με αυτό το ρίσκο είσαι ένα βήμα πριν. Ήξερες ότι είναι η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση στις ζωής σου. Κι όμως, θέλησες να το ζήσεις, ενώ ήξερες ότι θα πληρώσεις θανάσιμα το κάθε λεπτό που έζησες. Θα σε ακολουθεί και θα καθορίσει όλη την πορεία σου από το τέλος και μετά. Ήξερες ότι αυτό το ρίσκο δεν έχει γυρισμό. Αν κανείς το πρώτο βήμα θα φτάσεις μέχρι το τέλος. Μάνο που το τέλος δεν θα είναι η ψευδαίσθηση που έπλασες στο μυαλό σου, εκείνες τις λίγες στιγμές που έζησες το απόλυτο, με εκείνη την σπίθα από ελπίδα που πάλλεται μέσα στην καρδιά σου, παρότι είμαι βέβαιο ότι ο παλμός δεν είναι αρκετός για να κρατηθεί ζωντανό όλο αυτό.

Δεν…

Δεν θέλησες να παραδεχτείς ποτέ ότι η ψευδαίσθηση θα φέρει την επόμενη και η επόμενη απλά την επόμενη μέχρι να βγει ότι έχεις μέσα σου. Δεν θέλησες να κοιτάξεις κατάματα. Στάθηκες απλά, έκλεισες τα μάτια και άκουσες μόνο την καρδιά σου. Δεν το έβαλες στα πόδια, όχι από πείσμα, αλλά γιατί έχεις μάθει να ακούς μόνο την καρδιά σου. Ξέρεις πως η αγάπη όλα τα γιατρεύει.

Δεν…

Δεν ήξερες όμως, πως η καρδιά έχει τα όρια της… Και η παύλα δεν έχει επιστροφή σχεδόν ποτέ. Δεν υπολόγισες ποτέ τα όρια. Γιατί η αγάπη είναι αυτή που σε οδηγεί… Και στην αγάπη δεν υπάρχουν όρια. Στην αγάπη δεν υπάρχει τίποτα θνητό. Υπάρχει μόνο αυτή. Έστω κι αν αυτή, αυτή τη φορά θα σε οδηγήσει στο θάνατο.

Δεν…

Δεν έκανες πίσω ακόμα κι όταν ένιωθες πια πως δεν έχει επιστροφή, η γραμμή πλησιάζει απειλητικά. Δεν φοβάσαι. Δεν δακρύζεις. Δεν μετανιώνεις. Απλά περιμένεις σαν πιστός σκύλος.

Επέλεξες αυτό που όρισε η καρδιά σου κι ας ήταν αυτό το τέλος.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.


The article expresses the views of the author


iPorta.gr

 

 

SHARE
RELATED POSTS
«Κουτσοί στραβοί στον…ΣΥΡΙΖΑ»! – National Exams…no sweat!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Παραμυθάδες, του Γιάννη Πανούση
Πλαστικά, πλαστικοί και πλαστικές…, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.