Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Καταγγέλλω τον κωστοπουλισμό, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

 

Αρχείο: 27.02.2016 

12745662_198854627137231_3244396519325917821_n.jpg

Ιδού το άκρον άωτον του αυτοεξευτελισμού και της δημόσιας αυτοδιαμπόμπευσης. Αλλά και η καθυστερημένη απονομή της ( τηλεοπτικής ) δικαιοσύνης. Ο Κωστόπουλος ως παλιάτσος του εαυτού του ίδιου, αλλά και χλεύη όσων κατά καιρούς εκείνος χλεύαζε.

Αλλά μπράβο και στον Κοντομηνά για την νέα μετεγγραφή του μετά τον Λαζόπουλο. Υψηλή προσφορά στον πολιτισμό της χώρας. Πάντως οπότε αναφέρω “Κοντομηνάς ” το μυαλό μου πάει στον άτυχο, αυτόχειρα Σφηνιά αλλά και την ζούγκλα των Ελλήνων ” επιχειρηματιών ” οι οποίοι είναι υπόλογοι σε έναν ολόκληρο λαό για την υπερβολική ευτέλεια που του παρέχουν.

Ντροπή για τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Κοντομηνά, τον Κυριακού, τον Αλαφούζο που όλα αυτά τα χρόνια δεν πρόβλεψαν, έστω μισής ώρας πρόγραμμα, έστω ως άλλοθι, που να καλύπτει θέματα τέχνης ή πολιτισμού. Θα μου πείτε πως η αγορά είναι αμείλικτη και θα συμφωνήσω απόλυτα. Μόνο που πιο αμείλικτοι είναι ορισμένοι εμποροι που παίζουν εν ου παικτοίς ξεπουλώντας μεθοδικά τον τόπο. Και η κατακλείδα :Όποια χυδαιότητα παρουσιαστεί από ένα βοθρομέσο, θα αναπαραχθεί την επόμενη στιγμή από όλα τα υπόλοιπα ώστε να το μάθει αμέσως το πανελλήνιο. Παιδεία και αισθητική!

Εγώ για παράδειγμα το πληροφορήθηκα από τον ελλόγιμο Άρη Πορτοσάλτε και το ραδιόφωνο του Σκάι! Έπειτα ο παρουσιαστής, πανευτυχής μας προέτρεψε να αγοράσουμε ιαλουρονικό οξύ για τις αρθρώσεις! Ναι, μα το Θεό! Ο ιατρός Άρης! Επειδή πάνω απο είναι η αγορά και οι κανόνες της.
Η ξεφτίλα και οι διάκονοι της. ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ. Για αυτό σας λέω:

Στο σύστημα αυτό της μηντιακής διαπλοκής με το χρήμα και την εξουσία, δεν υπάρχουν αθώοι.

Καταγγέλλω το φαινόμενο του κωστοπουλισμού εδώ και τριάντα χρόνια με τεράστιο προσωπικό κόστος. Η τέχνη της φτήνειας ως άλλοθι μιας πραγματικότητας που την υπερβαίνει. Που αδυνατεί να συλλάβει. Ο προστατευόμενος του Λαλιώτη υπήρξε ο εκφραστής της μάτσο κουλτούρας και του λάιφ στάιλ εδώ και τριάντα χρόνια.

Το ανώτατο στάδιο του πασοκισμού ως εδραίας ιδεολογίας ( δηλαδή τραμπουκικής συμπεριφοράς και επίδειξης ” μούρης ” ) που εκμαύλισε , τουλάχιστον, δύο γενιές. Παράλληλα ταυτίζεται με το χειρότερο πρόσωπο του Νεοέλληνα. Αυτού που δικαιούται τα πάντα χωρίς να οφείλει τίποτα. Αυτού που πιστεύει πως όλα είναι μια πλάκα, ένας χαβαλές.

Ο Κωστόπουλος, έχοντας ξεπέσει, τα τελευταία χρόνια κάνει αρπαχτές στην ιδιωτική τηλεόραση -ξεκίνησε από το Μέγκα -μαζί με την γυναίκα του εξαργυρώνοντας την αισθητική της κλειδαρότρυπας και δίνοντας ένα άθλιο παράδειγμα στα παιδιά αλλά και στα δικά μας παιδιά.

Το ” ξέκωλο” ως είδηση το πρωτοπαρουσίασε πάντως ο αριστερός Σταμάτης Μαλέλης από το Σταρ δημιουργώντας σχολή. Τώρα τον ακούω κάθε Παρασκευή να κάνει καθοδήγηση από το ραδιόφωνο του Σκάι. Γιαυτό σας λέω : Κανείς δεν είναι αθώος. Κάποιοι όμως είναι υπόλογοι σε έναν ολόκληρο λαό για την υπερβολική ευτέλεια που του έχουν παράσχει.

Αυτή είναι η θλιβερή κατάντια του ελληνικού λάιφ στάιλ και των celebrities που ανέδειξε η μεταπολίτευση και η αισθητική του πασοκισμού ως εδραίας ιδεολογίας ( δηλαδή τραμπουκικής συμπεριφοράς και επίδειξης ” μούρης ” ) που εκμαύλισε, τουλάχιστον, δύο γενιές . Παράλληλα ταυτίζεται με το χειρότερο πρόσωπο του Νεοέλληνα. Αυτού που πιστεύει πως δικαιούται τα πάντα χωρίς να οφείλει τίποτα. Αυτού που πιστεύει πως όλα είναι θέμα χαβαλέ και πλάκας. Το τίμημα αυτής της στάσης και αυτής της άποψης το πληρώνουμε όλοι. Δεν θα κλάψουμε λοιπόν για την ιδιωτική τηλεόραση ούτε για το δράμα των στελεχών της. Έχουν τεράστια ευθύνη για την ηθική κατάσταση της χώρας. Για την αισθητική-μορφωτική κατρακύλα της.

Χωρίς να ξεχνάω τις παθογένειες της κρατικής τηλοψίας, την συνδικαλιστίτιδα, τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, τις ρεμούλες. Ρεμούλες, βέβαια, που κυρίως διέπρατταν οι μετέπειτα χρυσοπληρωμένοι αστέρες των βοθρομέσων. Όλοι αυτοί που καταλήστεψαν τα μοναδικά αρχεία της ΕΡΤ για να τα παραδώσουν στα νέα αφεντικά Ώστε να αρχίσει το έπος των ποικίλων Μάκηδων, Θέμων, Πέτρων, Λάκηδων και λοιπών τυχοδιωκτών, αυριανιστών κλπ.

Ας τους χαίρονται λοιπόν η οικονομική και επιχειρηματική ηγεσία του τόπου, οι πολιτικοί που τους γλείφουν και τους νομιμοποιούν κάνοντας τους παρέα, τους οργανικούς διανοούμενους που δεν αντιλήφθηκαν τίποτα παρότι είναι δίπλα στην εξουσία όπως π.χ ο Τσουκαλάς ή ο Βέλτσος. Αλλά και οι πολιτιστικάριοι τύπου Ν. Ξυδάκη, της υπουργάρας με το πούρο στο άδειο μουσείο. Συμβολικό δείγμα μιας άδειας πολιτικής, μιας αδειασμένης από ελπίδες και απαντοχή, χώρας.

ΥΓ 1o. Θέλω εδώ να αποδώσω στοιχειώδη δικαιοσύνη στην δημόσια τηλεόραση και την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο. Για την αντίσταση της στην χαυνωτική ιδιωτεία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Το θέμα είναι πως να ξεφύγουμε από την μιζέρια των ” διασκεδαστών”μας. Όλων όσοι δίδαξαν ευκολία και χαβαλέ με το αζημίωτο.

ΥΓ 2o. Θλιβερό συμπέρασμα : Η ευτέλεια πουλάει, ανέκαθεν πουλούσε, τα σκατά αξίζουν χρυσάφι. Τα σκατά είναι πολύτιμα, τα σκατά είναι πλέον η πιο δημοφιλής παραγωγική διαδικασία του τόπου. Ας φάμε λοιπόν σκατά, τόσα εκατομμύρια μύγες, τόσοι δισεκατομμυριούχοι συμπατριώτες μας δεν μπορεί να κάνουν λάθος!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Η Θεοδώρα, οι Απόδημοι κι ο Κωλοτούμπας!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Βαλτετσίου: γοητεία και…, του Μάνου Στεφανίδη
06-16150329-74539Seismos9-800-454.jpg
Σε εξέλιξη ο σχολικός διαγωνισμός «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.