Πόρτα στη Μουσική

Αρχέτυπο εραστών – αριστουργηματική μουσική, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα είναι μια τραγωδία που έγραψε στην αρχή της καριέρας του ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, το 1595, για δυο νεαρούς κατατρεγμένους εραστές που ο θάνατός τους τελικά συμβιβάζει τις διενέξεις μεταξύ των φεουδαρχικών οικογενειών τους. Ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών έργων του Σαίξπηρ στη διάρκεια της ζωής του και, μαζί με τον Άμλετ, είναι ένα από τα πιο συχνά εκτελούμενα έργα του. Σήμερα, οι χαρακτήρες του τίτλου θεωρούνται ως αρχέτυπο των νέων εραστών. Η εμβληματική μουσική του Νινο Ρότα απόγείωσε το αριστούργημα του Σαιξπηρ και αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία μουσικά θέματα όλων των αιώνων.

 

Χρήσιμη πληροφορία: Classical Russian Ballet of Moscow στις 29 του μήνα

 

Το Classical Russian Ballet of Moscow παρουσιάζει στις 29 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας το αριστούργημα του κλασικού μπαλέτου «Ρωμαίος & Ιουλιέτα». Οι λάτρεις του κλασικού μπαλέτου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία παραγωγή στην οποία συμμετέχουν 40 από τους καλύτερους χορευτές του μπαλέτου με υπέροχα κοστούμια και καταπληκτικά σκηνικά.

 

Με φόντο την αναγεννησιακή Βερόνα της Ιταλίας αυτό το ωραίο παραμύθι των δύο γνωστών οικογενειών, των Μοντέγων και των Καπουλέτων και των άτυχων παιδιών τους, που ζούσαν στον ίδιο χώρο αλλά σε μόνιμη εμπόλεμη κατάσταση και με προαιώνιο μεταξύ τους μίσος πέρασε στα χρονικά της αγγλικής φιλολογίας χάρη στη θρυλική τραγωδία που έγραψε ο Σαίξπηρ το 1591.

 

Mουσική: Sergei Prokofiev
Xορογραφία: Leonid Lavrovsky

 

Μέγαρο Μουσικής

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

29 Απριλίου 2014 στις 20:30

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/4FHpmn-KYec” frameborder=”0″ allowfullscreen ]


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Lou Reed: ο αναντικατάστατος, του Στάθη Παναγιωτόπουλου
Τήνος: ΚΟΙΝΩΝΩ 4 | Forget me not – Μια λυρική performance  στην Μονή Ουσουλινών
Αχ! Τζενούλα μας, του Γιάννη Παπαϊωάννου
1 Comment
  • Ελπίδα Νούσα
    5 Απριλίου 2014 at 15:02

    Η μαγική παρτιτούρα του Προκόφιεφ αναδεικνύει με αριστουργηματικό τρόπο την ωραιότερη ερωτική ιστορία του κόσμου!!!..με ομορφότερη μουσική και χορευτική σκηνή ,αυτή του “Χορού των Ιπποτών”,που μουσικά συμβολίζει τη σύγκρουση μεταξύ των αντίπαλων οικογενειών,Μοντέγων και Καπουλέτων.

    https://www.youtube.com/watch?v=vvQurkIeuPI

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.