Πόρτα στη Μουσική

Αξίζει: Τραγούδια στο βινύλιο με το χασάπικο νόημά τους

Spread the love
 

 

 
 
Συλλεκτικοί δίσκοι βινυλίου 7’’ από τον συνθέτη Μιχάλη Κουμπιό για τελετουργικές ακροάσεις. Στην ERIAL MUSIC με πρωτοβουλία των συλλεκτών βινυλίου Κώστα Ανθόπουλου, Παναγιώτη Καραβίδα και Γιώργου Κουτράκου δημιουργήθηκε ένα καινούργιο label. Η Hydra Records.
 
Mε το label αυτό κυκλοφορούν τα πρώτα δισκάκια του συλλεκτικού κύκλου 7΄΄ βινυλίων του συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού με τον γενικό τίτλο «Τραγούδια στο βινύλιο με το χασάπικο νόημά τους». Κάθε δίσκος θα κυκλοφορεί περίπου σε 300 αριθμημένα αντίτυπα. Από την μια πλευρά θα περιέχει ένα τραγούδι κι από την άλλη το χασάπικο νόημα του τραγουδιού σε οργανική μορφή. 
 
Το πρώτο δισκάκι στην Α’ πλευρά φιλοξενεί το Άγρια ζωή σε στίχους Νίκου Σταθόπουλου με τον Βασίλη Λέκκα και στην Β’ πλευρά το χασάπικο νόημά του τραγουδιού με τον τίτλο Αρμάθια και σολίστα τον Δημήτρη Μαργιολά. Το δεύτερο δισκάκι περιέχει στην Α’ πλευρά το Στείλε μήνυμα σε στίχους και πάλι του Νίκου Σταθόπουλου με την Σαββέρια Μαργιολά.Το τραγούδι αποδίδει ο πολύπειρος κιθαρίστας της Jazz Γιώτης Σαμαράς. 
 
Στη Β’ πλευρά το χασάπικο νόημά του τραγουδιού με τίτλο Ζαφορά. Μια φιλόδοξη σειρά που απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν τα παλίμψηστα μουσικά πονήματα του Μιχάλη Κουμπιού. 
 
Ο Μιχάλης Κουμπιός είναι από τους σημαντικότερους συνθέτες της γενιάς του. Παρά την πολυστυλιστική διάσταση του έργου του διατηρεί πάντα έναν ευδιάκριτο χαραχτήρα. Κομψότητα, λυρικός μελωδισμός, αφηγηματικότητα και πολύχρωμες εικόνες. Οι μουσικές συνθέσεις και τα τραγούδια του Μιχάλη Κουμπιού είναι πάντα καθαρής κατεύθυνσης χωρίς περιττά φτιασίδια. Μια προσεγμένη παραγωγή για αυτούς που επιμένουν στις τελετουργικές ακροάσεις. Μια σειρά που θέλει να αποδείξει πως η μουσική με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα συνεχίσει να καταγράφεται και να παράγει ντοκουμέντα. 
 
Μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε επιλεγμένα δισκοπωλεία και στο: http://www.update-music.gr/
SHARE
RELATED POSTS
Το τραγούδι της Δευτέρας
Αχ! Τζενούλα μας, του Γιάννη Παπαϊωάννου
Το τραγούδι της Τρίτης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.