Το σχόλιο της ημέρας

Απολαμβάνουν καρπούς, κυρία Σταμάτη;, της Τζίνας Δαβιλά

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 

1394880069.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amor-Amor: ο κόσμος τους, εσύ! 

 

 PANE_DI_CAPO_Plaino.jpg

 

         Pane di capo σε Ανάληψη, στάδιο Διαγόρας και Ασγούρου 

και Pane di capo delivery: 224100-3600

και 22410 69007

 Πάντα κοντά σου!  

 

 

 

 

 

 

Η κυρία Σταμάτη που με κάθε ευκαιρία λέει πως της λείπει το παιδί της, (αλλά όταν δραπέτευσε από το ψυχιατρείο δεν προσπάθησε να το συναντήσει, αλλά να κρυφτεί), στην πρόσφατη επίθεση που έκανε από το δικαστήριο δεν αναφέρθηκε στο παιδί της ούτε μια φορά, αλλά μίλησε για τους καρπούς που απολαμβάνουν άλλες κυρίες υπουργών.

 

Δεν είναι όλοι πλασμένοι για γονείς. Οι καλύτεροι είναι εκείνοι που δεν τους το’χεις και εξελλίσσονται σε αστέρια. Χωρίς υστερίες, χωρις εγωκεντρισμούς και φανφαρονισμούς. Η κυρία Σταμάτη – ένα φτωχό κορίτσι – συνήθισε στην πολυτελεία, όπως θα συνήθιζε οποιοσδήποτε. Στον πανάκριβο γάμο με απίθανες υπερπαραγωγές και πολυτελείς εκφάνσεις του. Κάπου εκεί γεννήθηκε κι ένα παιδί. Σαν απόκτημα! Μαζί με τ’άλλα. Αυτό μου’ ρθε στο νου όταν διάβασα στα “Νέα” την τελευταία της δήλωση: “Γιατί αυτές να απολαμβάνουν  καρπούς…” Σωστά το είπε. Καρπούς. Δεν έχει σημασία αν ήταν νόμιμοι ή παράνομοι. Είναι καρποί.

 

 

Λυπάμαι που χάθηκε και η τελευταία μου ανοχή και συμπάθεια απέναντι στην κα Σταμάτη.

 

Λυπάμαι που δεν μπορώ να την δικαιολογήσω.

 

Λυπάμαι που έπαψα και να την κατανοώ.

 

Και θυμώνω με το θράσος. Το θράσος για την ύλη.

 

Θα την υπερασπιζόμουν για το θράσος της προς όλους για χατήρι του παιδιού της. Αλλά δεν ήταν η πρώτη και απεγνωσμένη κίνησή της, όταν το’σκασε από το Ψυχιατρείο. Άρα…

 

Κρίμα… Για κείνη που ξεσπεπάστηκε, για το παιδί που είναι καρπός μαζί με τους λοιπούς… 

 

 

 

Ακολουθεί η αντιγραφή της είδησης: 

 

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε την Τετάρτη η Βίκυ Σταμάτη και την τοποθέτησή της στο δικαστήριο για το αίτημα εξαίρεσης.

 

Η Βίκυ Σταμάτη συνέκρινε τον εαυτό της με την Αντα Παπανδρέου, και άλλες γυναίκες πολιτικών αλλά και κατηγορουμένων στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν έχουν κατηγορηθεί.

 

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, εβρισκόμενη εμφανώς φορτισμένη αναφέρθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ διερωτώμενη «σε τι διαφέρω από την Αντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών και πρέπει να επιλέγω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Εγκλημάτισα γιατι παντρεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο;».

 

Ο συνηγήρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε χρόνο για να αναπτύξει τους λόγους εξαίρεσης γραπτώς ενώ αναφέρθηκε και σε επεισόδιο σε βάρος της χθες στο Δρομοκαΐτειο:

 

«Εκδηλώθηκε και πάλι τη νύχτα επίθεση από φρουρό εναντίον της και δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα», είπε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας τρόφιμος προσπάθησε να της δώσει καφέ αλλά ο φρουρός δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη φασαρία.

 

Η Βίκυ Σταμάτη είπε προς το δικαστήριο:

 

«Οι αναιτιολόγητες αποφάσεις καταρρίπτονται. Κατέθεσα έναν σοβαρό λόγο. Βρίσκομαι στο Δρομοκαϊτειο και ως κρατούμενη και ως νοσηλευόμενη. Οι περιορισμοί που ανέχομαι ειναι μεσαιωνικοί και τραγικοί, έχει απαγορευθεί ο καφές και ο προαυλισμός. Κοιμάμαι με ανοιχτή την πόρτα, υπάρχουν άνδρες που με φρουρούν, κάνω μπάνιο υπό επιτήρηση και δεν έχω βγει από ένα δωματιάκι 2 επί 2.

 

Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πιέσης του Τσοχατζόπουλου , επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ είναι ανήθικο και άδικο.

 

Οταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδική μου για να εργαστώ μου το απέρριψε αφορίζοντας στο πρόσωπό μου το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα.

 

Το δικαστήριο παραβίασε το δικαίωμα της ακρόασης.

 

Μου κάνει εντύπωση πως οι κόρες του κ. Ζήγρα βρίσκονται έξω, οι ερωμένες και οι σύζυγοι των άλλων κατηγορουμένων να είναι έξω και να απολαμβάνουν καρπούς και εγώ να έχω να επιλέξω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Πως;

 

Ο Παπανδρέου που πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ, σε τι διαφέρω από την Αντα Παπανδρέου και εγώ πρέπει να πάω φυλακή γιατί παντρεύτηκα έναν άνθρωπο. Εσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα τον άνθρωπο αυτό;»

 

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προθεσμία ώστε να αναπτυχθούν οι λόγοι εξαίρεσης, και ο εισαγγελέας ακολούθως πρότεινε να απορριφθεί και το ίδιο το αίτημα εξαίρεσης δεδομένου, όπως είπε, πως πρόκειται για κρίση του δικαστηρίου επί της διαδικασίας με βάσει το αποδεικτικό υλικό.

 

Πηγή: Τα Νέα


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Το δέντρο στο Σύνταγμα, της Μαρίας Κοζάκου
Στην αποψινή συγκέντρωση της Ρόδου δηλώνω: Ωσεί παρών!, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη
11836769_10153486427952192_8069583426554242924_n.jpg
Αποσύρετε τις διαφημίσεις σας, κυρίες και κύριοι, του Θεόδωρου Μερτίλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.