Πόρτα στη Ψυχολογία

Άντρες, μια καλή σύζυγος μπορεί να σας σώσει τη ζωή, της Θέκλας Βασιλείου

Spread the love

Αποτέλεσμα εικόνας για Θέκλα Βασιλείου

 

Η Θέκλα Βασιλείου είναι  Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια

στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

[www.askitis.gr]    

 

 

 

wedding-2319461_960_720.jpg

 

 

 

Σύμφωνα με μελέτη του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου για τα Στατιστικά Υγείας (NCHS), οι παντρεμένοι άνδρες είναι πιο πιθανόν να επισκεφτούν γιατρούς συγκριτικά με τους άνδρες που βρίσκονται σε σχέση. Οι παντρεμένοι είναι πιο πιθανόν να υποβληθούν σε προληπτικούς ελέγχους, όπως γενική αίματος και μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, να δουν τον γιατρό τους τακτικά και να είναι γενικότερα πιο τυπικοί σε θέματα υγείας. Τα αποτελέσματα φαίνεται να ισχύουν εξίσου για νεότερους και γηραιότερους άνδρες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τις γυναίκες και την δική τους δυνατότητα να επηρεάσουν την υγεία των συντρόφων τους, αναλαμβάνοντας πιο ενεργητικό ρόλο στη διευθέτηση των ιατρικών επισκέψεων.

 

Στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετές έρευνες που υποστηρίζουν ότι οι σημαντικές συναισθηματικές σχέσεις επηρεάζουν θετικά την υγεία των ανδρών, που φαίνεται ότι όταν είναι παντρεμένοι φροντίζουν καλύτερα την υγεία τους και υιοθετούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας ακριβώς της δέσμευσης σε μια μακροχρόνια σχέση. Οι σύζυγοι φροντίζουν ο ένας τον άλλον, όχι απλά λόγω της αμοιβαίας αγάπης και τρυφερότητας αλλά και, επειδή είναι σημαντικοί ο ένας για το μέλλον του άλλου. Επίσης, πολλοί άνθρωποι τείνουν να φροντίζουν περισσότερο την υγεία τους επειδή αυτό είναι σημαντικό για τον/την σύντροφό τους, ενώ αρκετές γυναίκες φαίνεται να αναλαμβάνουν τον προγραμματισμό των ιατρικών επισκέψεων των συζύγων τους – ιδιαίτερα όταν οι ίδιοι είναι αμελείς.

 

Στον αντίποδα, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως ένας κακός γάμος έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού η διατάραξη της συζυγικής σχέσης συνδέεται με την κακή υγεία.

 

Οι γυναίκες από την άλλη, φροντίζουν καλύτερα την υγεία τους από μόνες τους αφού, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, βασίζονται λιγότερο στους συζύγους τους για αντίστοιχα θέματα.

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
condoms.jpg
Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας
Η μόνη επάρατη νόσος της ψυχής είναι η κακία, του Παναγιώτη Δημητρόπουλου
Τι είναι ο Εθελοντισμός, του Δρ Αναστάσιου Πλατή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.