Ανοιχτή πόρτα Πρόσωπα-Αφιερώματα

Antony Bourdain, όπως λέμε Άβυσσος, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, Ασγούρου

Πηγές Καλλιθέας Ρόδου

Ανοίγω τον υπολογιστή και με παρέα  τον πρώτο καφέ της ημέρας, χαζεύω τις ειδήσεις. Κάνω τον γύρο του κόσμου από την κουζίνα μου. Μεγάλη πολυτέλεια και τα δυο, αυτή είναι η αλήθεια…Και ο καφές ο μοσχομυριστός και ο γύρος του κόσμου από μια κουζίνα που μυρίζει κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο! Αχ, καημένε Ιούλιε, τι ογδόντα ημέρες και τραίνα, καράβια, αερόστατα…και νά΄ξερες!

Μέσα στις τόσες ειδήσεις πάντα μία θα ξεχωρίζει. Αυτή που θα βρίσκεται παντού. Σήμερα το δράμα της ημέρας αναβοσβήνει μπρος στα μάτια μου. Μένω με το φλυτζάνι στα χέρια και το στόμα ορθάνοιχτο για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να το τσεκάρω.

«Αυτοκτονία διάσημου 61χρονου σεφ! Ο ΄Αντονι Μπουρντέν νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Γαλλία!»

Μα είναι δυνατόν; Μην είναι καμιά από αυτές τις κακόγουστες φάρσες του διαδικτύου; Το CNN το έβγαλε πρώτο…Μάλλον αποκλείεται. Μα τί του συνέβη, τί έπαθε, τί του έλειπε;!

Το διαδίκτυο τρελαίνεται, άλλο που δεν θέλει…Γεμίζει με αφιερώματα, φωτογραφίες από τα ταξίδια του, τα νιάτα του, τους εθισμούς του, τις γυναίκες του κι επειδή πάντα θα υπάρχει και λίγη Ελλάδα παντού, γεμίζει κι από βιντεάκια από το ταξίδι του στην Νάξο. Μή χάσουμε…

Πίνοντας ακόμα τον ίδιο καφέ αναλογίζομαι πως τώρα, αν κάπνιζα, τώρα θα ήταν η στιγμή που θα επιβαλλόταν να ανάψω ένα τσιγαράκι και κάπου εκεί, μέσα από τους μαύρους καπνούς της πρώτης μερακλίδικης ρουφηξιάς, να αναφωνήσω το  βαθυστόχαστο και εντελώς κλισέ, αλλά απολύτως ταιριαστό με την περίσταση: «Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου» . Kαι δεν είναι;

Τώρα θα μου πείτε, τόσοι άνθρωποι αυτοκτονούν καθημερινά…τόσες ψυχές χάνονται άδικα, τόσα παιδιά δεν προλαβαίνουν καν να γεννηθούν…ναρκωτικά, παιδόφιλοι, ρατσιστές, βομβαρδισμοί, πυρηνικά, οικονομικά σκάνδαλα, ανισότητες, ανεργία, σεισμοί,  καταιγίδες, ηφαίστεια, η τρύπα του όζοντος, δυστυχήματα…τόση μα τόση δυστυχία στον κόσμο μας.

Ακριβώς αυτό.

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg

 

 

 

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ορισμός του ταλέντου, του Κωστή Α. Μακρή
Δημήτρης Παρασκευάς: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο γιατί τα μεγαλόπνοα έργα του πρέπει να ολοκληρωθούν”
Μέχρι την επόμενη Γιορτή της Γυναίκας…, της Μαρίας Γεωργαλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.