Ανοιχτή πόρτα

Μια πρακτική λύση για ένα όχι και τόσο σοβαρό πρόβλημα, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

Κωστής Α.Μακρής: Είναι ζωγράφος-γραφίστας και συγγραφέας και ασχολείται με το έντυπο, το κείμενο, τη διαφήμιση και την οπτική και λεκτική επικοινωνία.

Κωστής Μακρής

Μια πρακτική λύση 

σε ένα όχι και τόσο σοβαρό πρόβλημα

Έχω γράψει ότι αν μπορώ να βρω λύση σε ένα πρόβλημα, τότε αυτό το πρόβλημα μάλλον δεν είναι και τόσο σοβαρό. 

Εννοώ ότι αν μπορώ να βρω λύση ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ σε ένα πρόβλημα, τότε το πρόβλημα αυτό δεν θα είναι και τόσο σοβαρό. 

Κι αυτό το λέω/γράφω επειδή αφενός «έτερος εξ ετέρου σοφός» και αφετέρου «εν τη ενώσει η ισχύς». Που σημαίνει ότι τα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζονται καλύτερα με συλλογικό στοχασμό, συλλογικές δράσεις και συλλογική αποδοχή της λύσης. Ομόφωνα, αν γίνεται, ή κατά πλειοψηφία.

Αυτά περί των σοβαρών προβλημάτων. Οικογενειακών, κοινωνικών, πολιτικών, συνταγματικών, φυλετικών, εθνικών, οικολογικών, υγειονομικών, πλανητικών και άλλων που σχετίζονται με την ειρήνη, τον πόλεμο και το φαΐ.

Σχετικά πρόσφατα βρήκα μια πρακτική λύση σε ένα πολύ παλιό ―όχι και τόσο σοβαρό― πρόβλημα που είχα στον χειρισμό της σέγας ξυλοκοπτικής και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι για να κάνω φιγούρα σχετικά με το ότι μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες, από τον εντοπισμό και τη διατύπωση του προβλήματος, βρήκα επιτέλους μια υποφερτή πρακτική και οικονομική λύση. Κι αυτό από μόνο αποδεικνύει περίτρανα πόσο έξυπνος, ικανός και ταχύτατος είμαι στην εξεύρεση λύσεων. 

Ο δεύτερος είναι η ελπίδα που έχω ότι η πρακτική λύση που βρήκα στο ―όχι και τόσο σοβαρό― πρόβλημά μου, μπορεί να βοηθήσει άλλους χειροτέχνες, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, σε ανάλογα προβλήματα που ίσως έχουν. 

Οπότε, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τον περίφημο
ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΣΦΙΓΚΤΗΡΑ

ΞΥΛΟΚΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΓΑΣ

Είναι μια σχετικά απλή ξύλινη ιδιοκατασκευή που βοηθάει τον χειριστή σέγας (ειδικού πριονιού) ξυλοκοπτικής να πιέζει τους βραχίονες της σέγας, να χαλαρώνει την τάση που εφαρμόζουν αυτοί στο πριονάκι και να αλλάζει με σχετική ευκολία το πριονάκι όταν αυτό στομώνει ή κόβεται. Όποιος/όποια χειρίζεται σέγα ξυλοκοπτικής ξέρει καλά για ποιο πράγμα μιλάω και γράφω. Για τους άλλους/άλλες θα μου ήταν υπερβολικά δύσκολο να περιγράψω τις λεπτομέρειες μέσα σε ένα κείμενο που οφείλει να είναι σύντομο.

Τα υπόλοιπα ας αναλάβουν οι φωτογραφίες να τα εξηγήσουν κι αν κάποιος/κάποια θέλει περισσότερες πληροφορίες, ας θέσει το ερώτημα κι αν μπορώ θα το απαντήσω. 

Στο σημείο αυτό, σας εύχομαι να βρίσκετε εύκολες, γρήγορες, πρακτικές και  οικονομικά συμφέρουσες λύσεις στα καθημερινά σας προβλήματα. Και επιπλέον σας εύχομαι να μην έχετε σοβαρά προβλήματα που να δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας. 

Κωστής Α. Μακρής

12 Μαρτίου 2024

SHARE
RELATED POSTS
Η Γενοκτονία των Ποντίων, ο Βέμπερ και η ΝΔ, του Κώστα Αρβανίτη
Επί προσωπικού σχολιασμοί, του Πάνου Μπιτσαξή
Στον δρόμο που χάραξε ο Αλ…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.