Το σχόλιο της ημέρας

Αναγνώστες, γιατί δεν σχολιάζετε;, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Spread the love

Αφορμή του προβληματισμού μου, δεν ήταν το πρόσφατο άρθρο του Στάθη Παναγιωτόπουλου, όπου εξέφρασα την αντίθεσή μου, αλλά μια απλή παρατήρηση λίγες μέρες πριν.

 

Το portal έβγαλε σε κλήρωση ένα κόσμημα αξίας εκατό ευρώ. Δήλωσαν συμμετοχή, επώνυμα, κάποιες κυρίες και πλέον κοσμεί τον λαιμό μιας εξ αυτών.
Ουδέν μεμπτόν.

 

Ήταν από τις ελάχιστες φορές που εμφανίστηκαν αναγνώστες, έστω και για αυτόν το λόγο, ενώ την παρέα μας κοσμούν καθημερινά εξαιρετικού ενδιαφέροντος άρθρα, που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεματολογίας. (Κάνω ιδιαίτερη αναφορά μόνο στο καυστικό πενάκι του Βαγγέλη Παυλίδη).

Τα μόνα σχόλια που ακολουθούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μεταξύ των συνεργατών.

 

Φυσικά το ”πρόβλημα” δεν είναι ποσοτικό.

Θα με ενδιέφερε όμως να μάθω από τους αναγνώστες την αιτία που δεν τους ωθεί να σχολιάσουν, διότι, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι παθητική η συμμετοχή σε διάλογο όταν δεν συνοδεύεται από σχολιασμό.

 

Δηλώνω μη ειδικός για να εμβαθύνω περισσότερο επί του θέματος και σταματώ εδώ.

 

Να είστε καλά.

 

Αλέξανδρος Μπέμπης

SHARE
RELATED POSTS
Στη θέση του άλλου, της Τζίνας Δαβιλά
«Λουλούδια» και «ζαρζαβατικά»!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou
Αλλού διαβιούν και δραστηριοποιούνται, στην Ελλάδα δοξάζονται, του Δημήτρη Κατσούλα
4 Σχόλια
 • Γεροτάσος
  8 Δεκεμβρίου 2014 at 07:30

  Τό ἴδιο ἐρώτημα τοῦ τίτλου ἔθεσα κι ἐγώ σέ φίλους πού γνωρίζω πώς παρακολουθοῦν τή σελίδα ἀλλά ἀφανῶς. Ἡ συνηθέστερη ἀπάντηση ἦταν “τί νά γράψω; Ἔχει νόημα νά λέω πάντα τί ὡραῖα πού τά λέτε, ἤ τί ὡραῖες φωτογραφίες;”. Ἀντιπρότεινα νά γράφουν κάποια σκέψη, κάποια ἰδέα, κάποια ἐνθύμιση πού προκάλεσε τό κείμενο, ἀλλά ἡ πράξη δείχνει πώς δέν ἔπεισα…

 • ALEX
  6 Δεκεμβρίου 2014 at 06:36

  @ Νικόλας Ανδρικόπουλος

  Αυτά τα ”αυτονόητα”πολύ με φοβίζουν,εκτός από το…Χρόνια Πολλά!

  @ Κομπάρσος

  Σε λίγες μέρες θα γράψω συνταγή για στιφάδο.
  Να δούμε πόσα ”Μμμμμμ”θα κερδίσω.

  @ Μαρία Γαλανού

  …και ο ουρανός δεν είναι πάντα γαλανός,
  μας αρέσει να τραγουδάμε και στη βροχή.

 • Μαρια Γαλανου
  5 Δεκεμβρίου 2014 at 14:44

  ναι οντως σχολιαζονται τα αρθρα απο τους αρθρογραφους, αν και δεν συμφωνω παντα μαζι τους, καπου καπου οταν “πνιγομαι” αφηνω το σχολιο μου,ευγενικα ,μα καποιες φορες συγχωρεστε με δεν αντεχω αυτον τον καταιγισμο εγωιστικων και γεματο αλαζονια αντιδρασεων λογω διαφορετικης αποψης για ενα θεμα ,αυτο βεβαια ισχυει για την δικη μου αφεντια..καποιες φορες δεν το μπορω

 • Κομπάρσος
  5 Δεκεμβρίου 2014 at 11:47

  Αυτός ο προβληματισμός σου, και ταυτόχρονα απάντηση στην ερώτηση του τίτλου, μπορεί να συνοψισθεί στο: στέλνω σχόλιο με σκοπό το κέρδος.
  Η απόκτηση ενός “επάθλου” χωρίς άλλο κόστος γράφοντας ακόμη και μία λέξη, είναι πρόκληση για τους αναγνώστες που στο κάτω-κάτω καλούνται να δοκιμάσουν την τύχη τους.
  Αυτό ακριβώς έκανε και η αφεντιά μου πρόσφατα σε άρθρο-συνέντευξη στο protagon για την κυκλοφορία επετειακού δίσκου βινυλίου των “Υπογείων ρευμάτων”.
  Και η τύχη ήταν με το μέρος μου αφού κέρδισα το δίσκο ο οποίος τώρα αναμένει το Technics (direct drive παρακαλώ),που κοιμάται κάπου στην αποθήκη…

  Περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ:
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politismos&id=37843

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.