Κινηματογράφος - Θέατρο

Άγγελος Σπάρταλης: από το Μετσόβιο στα κινούμενα σχέδια

Spread the love

Ο Άγγελος Σπάρταλης είναι από τους πιο σημαντικούς εικαστικούς της σύγχρονης  Ελλάδας. Επίσης επιδίδεται με ιδιάιτερο πάθος στην δημιουργάι ταινίων animation καθώς γράφει το σενάριο και τις σκηνοθετεί. Στην Πόρτα μας θα βρείτε αρκετά άρθρα του. Προς το παρόν, όπου βρεθείτε, μάθετε τους τρόπους για να δείτε την προβολή της ταινίας του με τίτλο “Από τη Γη στη Σελήνη”.  Περισσότερα για την κινηματογραφική δραστηριότητα του Άγγελου Σπάρταλη, μπορεότε να βρείτε επισκεπτόμενοι την σελίδα του στο http://www.spartalis.gr/moon/

 
Πληροφορίες για την ταινία: Στην Αμερική του 1869, 100 χρόνια δηλαδή πριν την προσελήνωση του Apollo 11, oι πολεμοχαρείς κλαίνε τη μοίρα τους γιατί ο πόλεμος έχει τελειώσει και έχουν πέσει όλοι τους σε απραξία. Αναπολούν το ένδοξο παρελθόν και νιώθουν άβολα με τα πένθιμα ρούχα που παλιώνουν αχρησιμοποίητα στις ντουλάπες και το μπαμπάκι που ξαναφυτρώνει στα χωράφια, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Βερν. Τότε ακριβώς έρχεται ο πρόεδρος του Τηλεβολικού Συλλόγου Ίμπεϋ Μπαρμπικάν να δώσει τη λύση ανακοινώνοντας ένα σχέδιο για τη ρήψη μίας οβίδας από τη Γη στη Σελήνη, πράξη που θα αποτελέσει και την πρώτη ουσιαστική επικοινωνία τού ανθρώπου με τον δορυφόρο της Γης και θα δοξάσει και τις 36 Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα πέρατα του πλανήτη.

 

Σενάριο, σκηνοθεσία, animation: Άγγελος Σπάρταλης

Μουσική: Ζηνοβία Αρβανιτίδη

Σχεδιασμός ήχου: Λουκάς Μεσσηνέζης

Μοντάζ: Γιώργος Πατεράκης

Ηχοληψία: Κώστας Τυμπακιανάκης

Τραγούδι: Διονύσης Σαββόπουλος, Ψαραντώνης

Φωνές: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Στράτος Τζώρτζογλου, Δημήτρης Σταρόβας

Παραγωγοί: Άγγελος Σπάρταλης & Αγγελική Σβορώνου

Συμπαραγωγός: Πάρις Καραγιώργος

Παραγωγή:Wish You Luck film productions

Διάρκεια: 87 λεπτά

Από την Πέμπτη 20 Μαρτίου καθημερινά για τρεις προβολές στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος(Ιερά Οδός 48, Κεραμικός) και στις 23 Μαρτίου στον ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ FILMCENTER, (Λεωφ. Συγγρού 106) στο διαγωνιστικό τμήμα του 9ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας SFF-rated ATHENS, από την Πέμπτη 20 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου.

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/85MS3cRRSQc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Ακριβό θέατρο, οικονομικό φαγητό (Σκέψεις με αφορμή την παράσταση «Το δικό μας σινεμά»), του Κωστή Α.Μακρή
Το top 10 των τραγουδιών στην ιστορία των Βραβείων OSCAR
Δύσκολοι καιροί για ατυχή πηδήματα, της Ντόρας Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.