Κινηματογράφος - Θέατρο

Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 11-13 Νοεμβρίου

Spread the love

ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΟΔΗΣΣΟΥ

Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ

Ένα αγαπημένο παραμύθι σε μια ονειρεμένη παράσταση κλασικού μπαλέτου !

ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

Ένα ιστορικό μπαλέτο, που εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες όπερες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, έρχεται και πάλι στην Αθήνα μετά το θριαμβευτικό sold out στο Ηρώδειο την πρώτη Οκτωβρίου. 

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού και η διάσημη όπερα κουβαλούν μια ιστορία αιώνων, καθώς στη μακρόχρονη πορεία τους έχουν φιλοξενήσει έργα μεγάλων συνθετών όπως ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού συνεχίζει την πορεία του με σεβασμό στην ιστορία του. Με δική του ακαδημία, αλλά και με μεταγραφές από διάσημα μπαλέτα των χωρών που αποτελούσαν τη Σοβιετική Ένωση, παραμένει από τα σπουδαιότερα μπαλέτα της Ανατολικής Ευρώπης. Κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι παρουσιάζουν κλασικές παραστάσεις με τις οποίες περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της φετινής χειμερινής ευρωπαϊκής περιοδείας τους θα επισκεφθούν και τη χώρα μας, με ένα αγαπημένο παραμύθι που έγινε παράσταση κλασικού μπαλέτου, Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι, από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2022 στο Μέγαρο.

Η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» είναι ένα κλασικό μπαλέτο αφιερωμένο στα παιδιά. Το 1975, ο χορογράφος Γκένριχ Μαγιόροφ εμπνεύστηκε από το γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μία νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Μπογκντάν Παβλόφσκι. Μέχρι σήμερα, καμία παράσταση μπαλέτου για παιδιά δεν έχει αποδοθεί με τέτοια «φρέσκια» ματιά, με τόσο ταλέντο και χάρη, γι’ αυτό και δίκαια ο Μαγιόροφ χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς σαν ο «χορογράφος της νιότης». Τα χορευτικά μέρη του μπαλέτου, διακρίνονται από φαντασία και ευρηματικότητα και παρόλο που η θεματολογία του μπαλέτου αφορά σε ένα παραμύθι, η χορογραφία του, με τα εντυπωσιακά σόλο μέρη και τις δυναμικές σκηνές του corps de ballet, προκαλεί το θαυμασμό όλων των θεατών από όλες τις ηλικίες.

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού έχει την έδρα του σε ένα θέατρο-κόσμημα για την πόλη της Οδησσού, ένα μνημείο πολιτισμού με σπουδαία και μακρόχρονη ιστορία. Ονόματα μεγάλων συνθετών, κορυφαίων τραγουδιστών, αλλά διάσημων χορευτών και χορογράφων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των Μεγάλων που παρουσίασαν έργα τους εδώ. 

Σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι μπαλαρίνες  Άννα Πάβλοβα και Ισιδώρα Ντάνκαν και η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου Σαρά Μπερνάρ έχουν ανέβει στη σκηνή του και έχουν εντυπωσιαστεί από το υπέροχο αυτό θέατρο, ενώ το περιοδικό Forbes πρόσφατα το χαρακτήρισε το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ανατολικής Ευρώπης.

Το κτίριο της Κρατικής Όπερας της Οδησσού κτίστηκε το 1809 και έναν χρόνο αργότερα, στις 10 Φεβρουαρίου 1810, φιλοξένησε την πρώτη του παράσταση. 

Το 1814 η πόλη και το θέατρο ζουν την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας, η σημαντικότερη από τις μυστικές οργανώσεις που σχηματίστηκαν για την προετοιμασία επανάστασης για την απελευθέρωση των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Στην Πλατεία Ελλήνων, στο κτίριο επί της παρόδου Κράσνι 18, συνεδρίαζαν τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας και στις μέρες μας στεγάζεται το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.

Δυστυχώς, μια πυρκαγιά το 1873 κατέστρεψε το κτίριο. Οι εργασίες για την ανακαίνισή του κράτησαν περίπου δεκατέσσερα χρόνια, και την 1η Οκτωβρίου 1887 ήταν και πάλι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στο φιλότεχνο κοινό. Τέσσερις γλύπτες και δύο ζωγράφοι εργάστηκαν σκληρά για να δώσουν στην Όπερα της Οδησσού την εμφάνιση που έχει μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, το θέατρο ήταν από τα λίγα κτίρια σε ολόκληρη την πόλη που χρησιμοποιούσε ηλεκτρικό ρεύμα και έτσι έμενε φωταγωγημένο τη νύχτα. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό: η Όπερα της Οδησσού κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις και θεωρήθηκε ένα θαύμα αρχιτεκτονικής, καθώς, μετά τη Σκάλα του Μιλάνου, ήταν το μεγαλύτερο κτίριο όπερας και σίγουρα από τα ωραιότερα. 

ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ

Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

Μπαλέτο σε δύο πράξεις 

Μουσική: Μπογκντάν Παβλόφκσι

Λιμπρέτο: Βιτόλντ Μποργκοφκσι και Στανισλάβ Πετρόφσκι

Χορογραφία: Γκένριχ Μαγιόροφ σε διασκευή των Χάρι Σεβογιάν και Γιάννα Κισελιόβα

Σκηνικά: Εβγέν Γκουρένκο

Κοστούμια: Ολένα Παβλένκο

Βασισμένο στο παραμύθι του Αδελφών Γκριμ

Με τους Κορυφαίους Σολίστ και το Corps De Ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 15.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 19.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΤΗΡΙΩΝ:

Ε ΖΩΝΗ: 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 25 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, 65+ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 18 ΕΥΡΩ

Δ ΖΩΝΗ: 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 35 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 24 ΕΥΡΩ

Γ ΖΩΝΗ: 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 42 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 29 ΕΥΡΩ

Β ΖΩΝΗ: 

KANONIKO ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 52 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 36 ΕΥΡΩ

Α ΖΩΝΗ: 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 62 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 43 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ : 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 70 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 49 ΕΥΡΩ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 2107282333

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-7282333, www.megaron.gr, PUBLIC

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: CH THEATER

SHARE
RELATED POSTS
dbird.jpg
“Έξυπνο Πουλί”, του Ζωρζ Φεντώ – Κερδίστε προσκλήσεις για τις 7/2/2017
Lemon, του Μάνου Στεφανίδη
Γιώργος Κιμούλης: “Οι τραγωδίες δεν είναι δράμα” της Τζίνας Δαβιλά.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.