Υγεία

Κόκκινα λαχανικά: θρεπτικός θησαυρός, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Ντομάτα: η καλύτερη πηγή λυκοπενίου, ουσία πολύτιμη για τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, με αντικαρκινικές ιδιότητες. Η συμπυκνωμένη ντομάτα είναι πιο γρήγορα απορροφήσιμη από τον οργανισμό. Για να απορροφήσετε ακόμα περισσότερο λυκοπένιο, μαγειρέψτε τις με λίγο ελαιόλαδο.

Κόκκινα φασόλια: ρίχνουν την πίεση του αίματος και ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

Παντζάρι: από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά λαχανικά με κάλιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C. Με δράση ενάντια στην αρτηριακή πίεση: μην περιφρονείτε και το πράσινο κομμάτι τους

Κόκκινο (μωβ) λάχανο: Το χρώμα του προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, ισχυρό αντιοξειδωτικό που δρα ενάντια σε εγκεφαλικές παθήσεις, καρκίνο και καρδιακά νοσήματα.

Κόκκινη πιπεριά: Με τεράστιες ποσότητες βιταμινών Α και C και λίγες θερμίδες. Προστατεύει από τις λοιμώξεις και βοηθά το δέρμα να είναι λαμπερό. Θρεπτική και μαγειρεμένη και ωμή.

Ραπανάκι: Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και καλίου, ιδανικό για σνακ καθώς οι φυτικές του ίνες μας χορταίνουν. Με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά: το προτιμάμε ωμό.

Τσίλι: Καυτερή πιπεριά με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, λόγω της ουσίας καψαϊκίνη, η οποία επιπρόσθετα δραστηριοποιεί τον μεταβολισμό, και προφυλάσσει από τον καρκίνο. Περιέχει βιταμίνη C, μαγνήσιο, χαλκό και βιταμίνη Α.

 

SHARE
RELATED POSTS
Γιατί πονά η φτέρνα μου;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ποιες τροφές μας γερνούν;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Περπάτημα ή τρέξιμο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.