Υγεία

Ποιες τροφές αγαπούν τα δόντια;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Τα λιπαρά γεύματα εκθέτουν τα δόντια σε κινδύνους. Δεν αρκεί μόνο να τα βουρτσίζουμε επιμελώς αλλά καλό είναι να καταναλώνουμε συχνότερα τροφές φιλικές σε αυτά.

 Μήλα και αχλάδια «καθαρίζουν» τα δόντια, σε αντίθεση με τις μπανάνες.

 Προτιμήστε τσίχλες χωρίς ζάχαρη.

 Γλυκά και καραμέλες καταστρέφουν τα δόντια καθώς το οξύ που παράγει η ζάχαρη που περιέχουν διαλύουν την αδαμαντίνη τους.

 Φυσικοί χυμοί ξινών φρούτων διατηρούν το PH του στόματος σε ικανοποιητικά επίπεδα.

 Αντίθετα τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη, με τις γνωστές βλαπτικές συνέπειες.

 Πείτε ναι στα τυριά μετά το δείπνο ή το γεύμα, καθώς μειώνουν την παραγωγή οξέων από τα βακτήρια της πλάκας.

 Τα γαλακτοκομικά ωφελούν χάρη στο ασβέστιο που περιέχουν.

 Ο καφές «λεκιάζει» τα δόντια!

 Κρασί και τσάι μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες στο στόματος χάρη στα αντιοξειδωτικά τους.

 Ξεδιψάστε με νερό!

 Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φθόριο, όπως σαρδέλες, μπακαλιάρο και κοτόπουλο.

 Τα ωμά λαχανικά – καρότα, σέλινο, πιπεριές, κουνουπίδι- αυξάνουν την παραγωγή σάλιου και έτσι εξουδετερώνονται τα οξέα στην στοματική κοιλότητα.

 

SHARE
RELATED POSTS
Η ακμή εχθρός του δέρματος, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Αποξηραμένα φρούτα αντί για γλυκό!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
4η Φεβρουαρίου η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.