Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Οι ειδήσεις που θα σε απασχολήσουν: μόλυνση της Κρητικής Θάλασσας και το νέο σχέδιο Ανάν

Spread the love
«Στόχος μας είναι να αναδεικνύεται πάντα το κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, εισβολής, κατοχής, να αναδεικνύονται οι ευθύνες που υπάρχουν, αλλά να ανοίγεται και μία προοπτική για μια λύση σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, με τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με το κοινοτικό κεκτημένο». αυτό δήλωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με βασικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων και τα άλλα μέλη του Συμβουλίου για τα όσα συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα, για τα επόμενα βήματα, για το πώς τοποθετείται η παρούσα φάση του Κυπριακού μέσα στην ιστορία του κυπριακού προβλήματος, μέσα στον περιφερειακό και τον διεθνή συσχετισμό δυνάμεων.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και των σχετικών ανησυχιών της κοινής γνώμης. Παρουσίασε στους εκπροσώπους των κομμάτων και στα άλλα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής «τις συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες που κάνουμε διπλωματικά πολιτικά και τεχνικά, προκειμένου να διασφαλιστεί εμπράκτως ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το μεσογειακό θαλάσσιο περιβάλλον», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

SHARE
RELATED POSTS
Το ΟΧΙ προς τα μέσα, του Γιάννη Πανούση
Υπάρχει ένας και μόνο λόγος που θα ψηφίσω το «Ποτάμι», του Νίκου Δήμου
Η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ευκαιρία για κρίσιμες αλλαγές στις Ε.Δ., του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.