Απόψεις

Φέτος λοιπόν, της Αναστασίας Φωκά

Spread the love
 
Φέτος το γιορτινό τοπίο των Χριστουγέννων έφτασε λίγο νωρίτερα από ότι άλλοτε. Το facebook κατακλύζεται εδώ και μέρες με Χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπάκια και γιρλάντες. Και φυσικά, δεν λείπουν τα χαρούμενα πρόσωπα που φωτογραφίζονται σε όποια στάση σκαρφιστούν. Μικροί και μεγάλοι στολίζουν και στολίζονται. Στολίζονται με το γιορτινό κλίμα. Ίσως το ‘χουμε ανάγκη πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Το 2013, ήταν μία ακόμη δύσκολη χρονιά. Μπερδεμένη με πολλές εναλλαγές και παραλλαγές ή και παραλογές, αλλά και το δεδομένο πια των μνημονίων, να έχει παγιωθεί στην καθημερινότητα μας. 

 

 
Είναι λογικό λοιπόν, να αναζητούμε μία διέξοδο. Ένα διάλυμα. Και καλώς ή κακώς τα Χριστούγεννα πάντοτε είναι ένα καλό διάλυμα. Λίγο τα στολίδια, λίγο τα φώτα και τα χαρούμενα τραγούδια… αλλάζουν το κλίμα και δημιουργούν μία ευφορία. Ευφορία στην καρδιά μας, στα συναισθήματα μας, στο σπίτι μας. Οι δυσκολίες μένουν για λίγο στην άκρη, για μία πολύ μικρή ανάσα. 
 
Φέτος όμως, νιώθω ότι όλα γίνονται πιο γρήγορα. Σαν να υπάρχει μία βιασύνη. Σαν να προσπαθούμε να σπρώξουμε το χρόνο για να έρθει πιο γρήγορα το πνεύμα των Χριστουγέννων. Δεν πειράζει. Αυτό έλλειπε, να πειράζει. 
 
Φέτος λοιπόν, το πνεύμα των Χριστουγέννων ήρθε νωρίτερα. Σήμερα στολίσαμε με τη Μάνια το σπίτι της. Οι Χριστουγεννιάτικες μουσικές διάχυτες και τα στολίδια να αλλάζουν χέρια, μέχρι να βρουν τη θέση τους στο χώρο. Και να… τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψαν. Ααααα….Επιφώνημα χαράς. Επιφώνημα χαράς λες και είναι η πρώτη χαρά στη ζωή σου από τα λαμπάκια του δέντρου. 
 
Φέτος δεν ήταν η πρώτη φορά που στολίσαμε το σπίτι της Μάνιας. Φτιάξαμε και γλυκά, έτσι γιατί το πνεύμα απαιτεί και μυρωδιές. Δεν φτάνουν άλλωστε, μόνο οι μουσικές και τα στολίδια. 
 
Μπορεί σε δέκα χρόνια να μην θυμόμαστε με κάθε λεπτομέρεια αυτή τη στιγμή, αυτή τη μέρα. Το συναίσθημα όμως, θα είναι πάντοτε στην καρδιά μας. Καλά φυλαγμένο σαν επτασφράγιστο μυστικό. 
 
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να ζει τέτοιες στιγμές, γιατί είναι ανεκτίμητες. Και να μην φτάνουν τα δάχτυλα των χεριών για να τις μετρήσουν. 
 
Και μην αργείτε…. Φέτος ας φέρουμε τα Χριστούγεννα όσο πιο νωρίς μπορούμε. Φέτος λοιπόν….

 

 
 

 
 
Η Αναστασία Φωκά είναι σπουδάστρια στον τομέα Δημόσιας Υγείας και  το διδακτορικό της αφορά ως ερευνήτρια στον καρκίνο του μαστού.
SHARE
RELATED POSTS
Γιατί ΚΚΕ;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Πρέπει να διϋλίζουμε τον κώνωπα;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Το γκρέμισμα μιας αυταπάτης, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.