Απόψεις

Χούντα γενικώς, του Μιχάλη Κουμπιού

Spread the love
Που να δείτε στο μέλλον που θα μιλάμε για χούντα του Σύριζα, που έλεγε για την χούντα του Σαμαρά, που έλεγε για την χούντα του ΠΑΣΟΚ κλπ κλπ.

‘Όπως έλεγε κι ο Αβραάμ Λίνκολν. “Όλοι τασσόμεθα υπέρ της ελευθερίας, χρησιμοποιώντας όμως την ίδια λέξη, δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα”.

Η αποστολή και λυδία λίθος της ικανότητας του πολιτικού είναι να καθορίζει στη δράση του τα όρια της ελευθερίας. Οφείλει να συνδυάζει την ελευθερία με την ύπαρξη μιας αποτελεσματικής εξουσίας, που είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας του. 

Μόνο που την Ελλάδα την κυβερνούν αυτοί που κατέχουν 8 τρισεκατομμύρια .Ο αφανής πλούτος 40 οικογενειών που εξάγουν το χουντίτη σου, τον περλίτη σου, την ελαφρόπετρά σου, τον μπετονίτη σου, τον μαγνησίτη σου με ελάχιστους φόρους. 

Ο ΓΑΠ, όταν είπε “λεφτά υπάρχουν” έλεγε αλήθεια. Τα κατέχει το 1% περίπου του πληθυσμού χάρη στην υποφορολόγηση. Οι πολιτικοί είναι απλά οι μαριονέτες τους. 

Κι εγώ ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος μένω εδώ με τα λόγια του Γκαίτε από τον Φάουστ: “Την ελευθερία και την ζωή αξίζει μόνον εκείνος που τήν κατακτά καθημερινά από την αρχή”.

Μιχάλης Κουμπιός 

SHARE
RELATED POSTS
«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», του Κώστα Σκανδαλίδη
Βαγγέλης Παυλίδης: η “ανάσταση” του ΠΑΣΟΚ
Το ημερολόγιο μιας ξενιτεμένης, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.