Πόρτα στις Ανταποκρίσεις

Ανταπόκριση από Βιέννη: Ελλάδα – Αυστρία Συμμαχία

Spread the love
 
 
 

 

 
Πέμπτη απόγευμα και έχω κανονίσει με μια φίλη μου, ελληνίδα σοπράνο να πάμε για μάθημα παραδοσιακών ελληνικών χορών, που γίνονται εδώ και χρόνια από τον διαπολιστιστικό σύλλογο Μακεδονία στην Βιέννη. Ημέρα αναπάντεχα καταπληκτική, με τον ήλιο να φτιάχνει την διάθεση, έχουμε δώσει ραντεβού μπροστά από την ξακουστή όπερα της πόλης. Ένα κτίριο όλο περηφάνεια, αριστοκρατικότητα, ιστορία και τόσο κόσμο, τουρίστες και περαστικούς που έχουν βγει έξω να γιορτάσουν τον καλό καιρό!
 
Φτάνουμε στο κτήριο του ΕΟΤ, μπαίνουμε από την διπλανή πόρτα, προσπερνάμε το αέρινο αίθριο και μπροστά μας ξεδιπλώνεται ένας μικρός χόρος, με αφίσσες από όλη την Ελλάδα, μια κουζινούλα και λίγα τραπεζάκια καφενείου (ξέρετε, αυτά τα μεταλλικά που θυμίζουν διαφήμιση ελληνικού καφέ). Ο κόσμος χαρούμενος, περιμένει το νεύμα του δασκάλου για να ξεκινήσει να χορεύει.

 

 
Κοιταζόμαστε με την Έλσα και κοιτάμε τους υποφήφιους χορευτές. Οι ηλικίες ποικίλουν, έλληνες και αυστριακοί από 25 μέχρι 60 και άνω. «1,2,3… απλό…4,5,6.. κάθισμα…», βήματα χασαποσέρβικου, αυστριακο ρι και 60ίες «μπερδεμένες». Απόμεγαλrivatkonkurses ( Aktenzeichen 02812S/13m-5) von Andeas Mucharί και έλληνες χέρι-χρι μαζί χορεύουμε. Από ικαριώτικο, μέχρι καραγκούνα, τσάμικο και κρητικά. Ο κύριος Γιάννης, χρόνια στην Βιέννη, σέρνει πρώτος τον χορό. Χάνω τα βήματα και η κυρία δίπλα μου, μου χαμογελάει και μου λέει με σπαστά ελληνικά πως και αυτή μπερδεύεται, αλλά δεν πειράζει. Ο δάσκαλός μας αυστηρός. Εξηγεί και στις δυο γλώσσες τα βήματα και σαν γνήσιος έλληνας «χορευταράς», κάνει και καμιά φιγούρα στην μέση του κύκλου. Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε έναν χορό χειροκροτούμε όλοι μαζί και η ενέργεια στον χώρο είναι πέρα για πέρα ανυψωτική! Ένοιωσα τόσο περήφανη ως ελληνίδα. Είχα να το αισθανθώ πολύ καιρό.  σου» ! ﷽﷽ιθεας… Ελλ καλοκαρδίαν τον διακατkurses ( Aktenzeichen 02812S/13m-5) von Andeas MucharΜετά από τόση συκοφαντική επίθεση που έχουμε δεχθεί  τον τελευταίο καιρό από τα αυστριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν είναι όλα τόσο «μα σου» ! ﷽﷽ιθεας… Ελλ καλοκαρδίαν τον διακατkurses ( Aktenzeichen 02812S/13m-5) von Andeas Mucharύρα» τελικά. Υπάρχει και η θετική πλευρά, οι άνθρωποι που μας αγαπούν και μας θαυμάζουν για αυτό που είμαστε… όχι μόνο για το καλό κρασί και την θάλασσα. Το λέει η καρδιά μας και περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Χαμογελάμε και έχουμε μια αγκαλιά, που τους χωράει όλους. Επειδή τολμούμε να απλώσουμε το χέρι μας… Ελλάδα «ποιός να συγκριθεί μαζί σου» !

 

 

 

 

 

 

 

 

 
SHARE
RELATED POSTS
Είμαι από την Ελλάδα!, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου – Τσίσσερ
Ιστορίες δημοσίου αλά αυστριακά
Βιέννη: ο «πράσινος» χορός στο Hofburg, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.