Υγεία

Διαλογισμός μέσα στη θάλασσα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-6900

Η κολύμβηση μας κάνει να νοιώθουμε γεμάτοι ενέργεια. Μέσα το νερό, το μυαλό μας χαλαρώνει, επικεντρώνεται στη διαδρομή και στον ρυθμό που αποκτούμε, κι έτσι δημιουργείται ένας είδος διαλογισμού που χαρίζει αίσθηση ευεξίας και ευημερίας. Η επαφή με το νερό βελτιώνει τη διάθεσή μας όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι ή λυπημένοι.

Με το κολύμπι αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις καταστάσεις που προκαλούν άγχος και κατά συνέπεια καταπολεμούμε το άγχος το οποίο αποτελεί πηγή πολλών ασθενειών. Αυτή η ευεργετική συνήθεια έχει παρατηρηθεί ότι δρα αποτελεσματικά και ενάντια στην κατάθλιψη ενώ μέσω της βελτίωσης της φυσικής και ψυχολογικής μας κατάστασης, ενισχύουμε και την αυτοπεποίθηση μας, κάτι πολύτιμο κυρίως στα νέα άτομα.

Υπό προϋποθέσεις, η κολύμβηση ενισχύει την κοινωνικότητα μας, καθώς τα κολυμβητήρια και οι παραλίες αποτελούν χώρους συγκέντρωσης. Το να κολυμπάμε ή να παίζουμε παιχνίδια στη θάλασσα με τους φίλους, την οικογένεια ή τα παιδιά μας, μας βοηθά να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί τους. Τέλος, η κολύμβηση καταπολεμά τον φόβο του νερού από τον οποίο διακατέχονται πολλά παιδιά και ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε φοβία, σε μεγαλύτερες ηλικίες.

 
SHARE
RELATED POSTS
Όταν η τουαλέτα «πέφτει μακριά»…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Το σώμα μας “μιλά”, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πέντε λόγοι για να είμαστε επιφυλακτικοί με το νέο «γυναικείο Viagra», της Μαρίνας Μόσχα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.