Υγεία

Διαλογισμός μέσα στη θάλασσα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-6900

Η κολύμβηση μας κάνει να νοιώθουμε γεμάτοι ενέργεια. Μέσα το νερό, το μυαλό μας χαλαρώνει, επικεντρώνεται στη διαδρομή και στον ρυθμό που αποκτούμε, κι έτσι δημιουργείται ένας είδος διαλογισμού που χαρίζει αίσθηση ευεξίας και ευημερίας. Η επαφή με το νερό βελτιώνει τη διάθεσή μας όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι ή λυπημένοι.

Με το κολύμπι αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις καταστάσεις που προκαλούν άγχος και κατά συνέπεια καταπολεμούμε το άγχος το οποίο αποτελεί πηγή πολλών ασθενειών. Αυτή η ευεργετική συνήθεια έχει παρατηρηθεί ότι δρα αποτελεσματικά και ενάντια στην κατάθλιψη ενώ μέσω της βελτίωσης της φυσικής και ψυχολογικής μας κατάστασης, ενισχύουμε και την αυτοπεποίθηση μας, κάτι πολύτιμο κυρίως στα νέα άτομα.

Υπό προϋποθέσεις, η κολύμβηση ενισχύει την κοινωνικότητα μας, καθώς τα κολυμβητήρια και οι παραλίες αποτελούν χώρους συγκέντρωσης. Το να κολυμπάμε ή να παίζουμε παιχνίδια στη θάλασσα με τους φίλους, την οικογένεια ή τα παιδιά μας, μας βοηθά να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί τους. Τέλος, η κολύμβηση καταπολεμά τον φόβο του νερού από τον οποίο διακατέχονται πολλά παιδιά και ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε φοβία, σε μεγαλύτερες ηλικίες.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Είναι ανησυχητικό να ιδρώνεις;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
“Ο Μπολσονάρο θέλει το κέρδος, αλλά ο Αμαζόνιος αφορά όλο τον κόσμο” – Τι λέει ο Γιώργος Παπανδρέου
Υγεία: ενθαρρυντικά βήματα για την πρόγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.