Thursday, Mar 28, 2024

Υγεία

Τα βότανα που αγαπά ο μεταβολισμός!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Ο εγκλεισμός στο σπίτι, ελλοχεύει κινδύνους για το σωματικό μας βάρος ή μπορεί να θέσει σε δοκιμασία τη διατροφική στρατηγική που χαράξαμε είτε για να χάσουμε κιλά είτε για να διατηρήσουμε το βάρος μας. Ας αναζητήσουμε λοιπόν συμμάχους, για να μην αποκλίνουμε της γραμμής που χαράξαμε με αποφασιστικότητα προ κορονοϊού!

Ας έχετε κατά νου, ότι για  τα περιττά κιλά, έχετε συμμάχους στο φαρμακείο της φύσης. Βέβαια, τα βότανα,  από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα! Πρέπει να έχετε υπομονή, να χαράξετε  μακροπρόθεσμους στίχους, να προσέξετε τη διατροφή σας και να ενισχύσετε τη φυσική σας δραστηριότητα. Επιπρόσθετα, ο γιατρός σας πρέπει να συμφωνήσει,  αν λαμβάνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα ή βότανα.

Λουΐζα. Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού ενώ συμβάλει στον έλεγχο της όρεξης αλλά και στη διούρηση: συνίσταται σε όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών. Οι υποτασικοί καλό είναι να την αποφεύγουν γιατί είναι διουρητική και μειώνει την πίεση.

Φασκόμηλο. Ενεργοποιεί το μεταβολισμό και  συμβάλλει στην αποβολή των περιττών υγρών. Είναι  τονωτικό, βοηθά στην ατονία του στομάχου, στη βελτίωση της μνήμης, στο κρυολόγημα αλλά και στην έντονη εφίδρωση.

Χαμομήλι. Με αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, είναι και χαλαρωτικό. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία κολικών, αιμορροΐδων και στοματίτιδας ενώ βοηθά στη μείωση των αερίων στομάχου και εντέρου.

Σέλινο. Εξαιρετικό διουρητικό. Αν το καταναλώστε ολόκληρο, οι φυτικές ίνες του, βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.  Τονώνει το στομάχι ,είναι διεγερτικό κι έχει αντιπυρετικές ιδιότητες.

Πικραλίδα. Με υψηλή θρεπτική αξία, αποτοξινώνει τον οργανισμό και επιβραδύνει την πέψη, δημιουργώντας αίσθημα πληρότητας. Μεταβολίζει  σωστά τα λίπη και τα σάκχαρα του οργανισμού.

SHARE
RELATED POSTS
Το φθινόπωρο αφετηρία για νέα αρχή, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Φθινόπωρο: Κάντε μία νέα αρχή!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τα μέτρα πρόληψης για το άνοιγμα των οίκων ανοχής, του Δρ Θάνου Ασκητή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.