Πόρτα στον Πολιτισμό

6 Σεπτεμβρίου: Πανσέληνος στη Ρωμαϊκή Αγορά με την Αλεξάνδρα Γκράβας

Spread the love

Σχετική εικόνα

  

Aλεξάνδρα Γκράβας είναι μετζοσοπράνο διεθνούς φήμης και καριέρας

 

 

 

 

 

gravas_romaiki_agora.jpg

 

 

 

Μαγευτική βραδιά πανσελήνου
με την Αλεξάνδρα Γκράβας στη Ρωμαϊκή Αγορά
Διοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών

 

Μια σπάνια και μοναδική συναυλία πραγματοποιείται στις 6 Σεπτεμβρίου, βραδιά με πανσέληνο, στη Ρωμαϊκή Αγορά με τη διεθνή Ελληνίδα μεσόφωνο Αλεξάνδρα Γκράβας. Είναι η πρώτη φορά που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συναυλία με πανσέληνο στον, τόσο φορτισμένο από τις μνήμες και την ιστορία, μοναδικό αυτό τόπο. Τη βραδιά διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών.

 

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η κορυφαία λυρική ερμηνεύτρια έχει τίτλο “Με του έρωτα τις ευωδιές…” και αποτελεί ένα ερωτικό, λυρικό, μελωδικό ταξίδι με τραγούδια από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Κίνα, τον Λίβανο, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α. Πρόκειται για τόπους στους οποίους έχει δώσει συναυλίες η Αλεξάνδρα Γκράβας και από τους οποίους συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριo της τραγούδια σήμα κατατεθέν της εθνικής μουσικής κουλτούρας τους, τα οποία παρουσιάζει στο κοινό με τις δικές της μοναδικές ερμηνείες. Μια διαδρομή στο διεθνές ρεπερτόριο από την Αλεξάνδρα Γκράβας που καταφέρνει να ξεπερνάει τα σύνορα, τα διαφορετικά είδη και μουσικά στυλ και να τα ενώνει κάτω από τις εμπνευσμένες εκτελέσεις της.

 

Η ίδια η ερμηνεύτρια δηλώνει γι’ αυτή τη βραδιά: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα εμφανισθώ σ’ αυτό το μαγικό χώρο, κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη. Ας μην ξεχνάμε τη μοναδική συναυλία που είχε δώσει ο Μάνος Χατζιδάκις στη Ρωμαϊκή Αγορά, από την οποία κυκλοφόρησε και ο σχετικός δίσκος, με αγαπημένα τραγούδια του από το 1947-1985, που έχει μείνει κλασικός στην ελληνική δισκογραφία. Πιστεύω ότι θα είναι μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της πανσελήνου του Σεπτέμβρη και καλώ όλο το κοινό να την απολαύσει.», καταλήγει η Αλεξάνδρα Γκράβας, επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα της βραδιάς στην Ρωμαϊκή Αγορά περιλαμβάνει ακόμα και τραγούδια παραδοσιακά ελληνικά, καθώς και μεγάλων Ελλήνων συνθετών, «που πάντα μου αρέσει να συμπεριλαμβάνω στα προγράμματά μου».
Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Κουζής (βιολί), Γιάννης Γιοβάνος (τσέλο), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Πέτρος Μπούρας (πιάνο, μουσική επιμέλεια).

 

Ώρα έναρξης: 20.00

 

Είσοδος ελεύθερη, με προσκλήσεις από το εκδοτήριο εισιτηρίων της Ρωμαϊκής Αγοράς: Επαμεινώνδα 6, τηλ. για πληροφορίες 2103216690.

 

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CVPretBVN6c” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
davipapero2-thumb-large.jpg
Το ποίημα της ημέρας: Βασίλης Παπαμιχαλόπουλος, της Τζίνας Δαβιλά
Οι μεγάλοι ζωγράφοι του αιώνα από τη Ρόδο στο ίδρυμα Θεοχαράκη στην Αθήνα-Φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Τρία προσχέδια ποιημάτων, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.