Πόρτα στον Πολιτισμό

Εκδηλώσεις στα «Βήματα του Καζαντζάκη» μήνυμα στον κόσμο

02-18435516868294.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02-18435516868294.jpg

 

 

 

 

Τη θέλησή τους, το πνεύμα του Νίκου Καζαντζάκη να φτάσει σε όλο τον κόσμο, εξέφρασαν εκπρόσωποι φορέων, με αφορμή τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για το έτος Καζαντζάκη, σε συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια Κρήτης.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Πλευράκης, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Κρήτη, από 28 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου, στο πλαίσιο των οποίων θα φιλοξενηθούν 60 Έλληνες νέοι από την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Αρμενία και το Καζακστάν.

 

Το πρόγραμμα, όπως είπε, ονομάζεται «Βήματα του Καζαντζάκη» και αναφέρεται στην αποστολή που ανέθεσε ο άλλος μεγάλος Κρητικός πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος στον σπουδαίο στοχαστή, για την σωτηρία χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου.

 

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού επεσήμανε, ότι αποτελούν χρέος στον μεγάλο Έλληνα στοχαστή.

 

Η Κρήτη, για μια ακόμη φορά μετά την Πανορθόδοξη Σύνοδο του περασμένου καλοκαιριού, θα είναι στο κέντρο των πνευματικών εξελίξεων, και αυτό το καλοκαίρι, επεσήμανε ο κ. Πλευράκης.

 

«Πρέπει να αναδείξουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, το μεγάλο έργο του μεγάλου συγγραφέα και ενώνουμε δυνάμεις για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το 2017 είναι έτος Καζαντζάκη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, τόνισε ότι «οι εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι αντάξιες ενός ανθρώπου που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του».

 

Η Νίκη Σταύρου, διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη και πνευματική δικαιούχος του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, δήλωσε: «Είναι μεγάλη η τιμή και είναι μεγάλη η ευθύνη και είναι καθημερινή ευτυχία η έκδοση των έργων του Νίκου Καζαντζάκη. Και η Κρήτη διαβάζει Καζαντζάκη, αυτό μας χαροποιεί πάρα πολύ και η Κρήτη και όλος ο κόσμος. Όλος ο κόσμος γίνεται Κρήτη όταν διαβάζει Καζαντζάκη».

 

ΑΠΕΜΠΕ

SHARE
RELATED POSTS
Ο κύκλος της ζωής και του θανάτου από τον Σπύρο Ντασιώτη, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Γιάννης Μόραλης: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι και 5 Ιανουαρίου 2019
Ίδρυμα Ωνάση – Onassis Foundation: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Οκτώβριος 2019

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.