Πρόσωπα - Αφιερώματα

Μάριος Φραγκούλης: “Αν δεν σε αγκαλιάσει η πατρίδα σου, δεν μπορείς να σταθείς στις σκηνές του κόσμου”, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Ο Μάριος Φραγκούλης είναι συγκινητικός, όσες φορές και αν τον δω. Τα ίδια συναισθήματα με τις προηγούμενες φορές και συχνά ακόμα πιο έντονες. Είναι σαν το δέρμα που συγκρατεί το σώμα σου. Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο το αγαπάς και νοιώθεις την ασφάλεια του.

Περιοδεία 2013. Ο Μάριος Φραγκούλης γιορτάζει τα 25 χρόνια του στη μουσική. Για ένα λόγο παραπάνω οι φετινές του συναυλίες έχουν την ατμόσφαιρα της συγκίνησης. Ο Μάριος σήμερα, 46 χρόνων πια, απολαμβάνει όσα του χάρισε η φύση με τούτη την υπέροχη φωνή, αλλά κυριότατα την αγάπη του κοινού. Γέφυρα επικοινωνίας μαζί του δεν είναι μόνο η υπέροχη φωνή και η θεσπέσια ερμηνεία, αλλά και ο απλός και προσιτός του χαρακτήρας. 

22/9/2013 στο Ηρώδειο

Διαβάστε πώς ο ίδιος ξεκλειδώνει τις σκέψεις του πέρυσι και φέτος τιμώντας με την παρουσία του το ραδιοφωνικό μου σπίτι, τον Παλμό 99.5».

«Με επηρεάζει το φεγγάρι πολύ. Άλλωστε αγαπημένο μου τραγούδι είναι το «Χάρτινο το φεγγαράκι». Αγαπώ πολύ τον Χατζιδάκι. Βοηθά για αν δούμε την ζωή μας. Άλλωστε τα συναισθήματά μας βρίσκονται πολλές φορές σε έξαρση. Είναι άδικο πολύς κόσμος να έχει χάσει τις δουλειές του και να μην ελπίζει στο μέλλον. Είμαι πάντως θετικός άνθρωπος και πιστεύω πως πάντα πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, πρέπει να προσπαθούμε να βρίσκουμε ευκαιρίες να βοηθούμε ο ένας τον άλλο, ούτως ώστε να το ξεπεράσουμε κι αυτό.


Η αλληλεγγύη μπορεί να είναι η λέξη που θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει την εποχή μας και είναι συνώνυμη με την λέξη Έλληνες. Πιστεύω πως όταν οι Έλληνες βρουν μέσα τους το κουράγιο να στηρίξουν ο ένας τον άλλο, το κάνουν. Ελπίζω να έχει βρει ο καθένας από εμάς αυτό το κουμπάκι που θα τον βοηθήσει να νοιώσει έτσι. Είμαστε Έλληνες και έχουμε επιζήσει σε χειρότερες καταστάσεις, αλλά θα τα καταφέρουμε και τώρα.


Λειτουργώ κυρίως με το συναίσθημα. Μέσα μου βράζει και το απολλώνιο και το άναρχο πνεύμα. Πιστεύω πως κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις την ζωή σου στα σοβαρά και να λειτουργήσεις με το απολλώνιο πνεύμα περισσότερο, αλλά υπάρχει μέσα μου και ο άνθρωπος που πάσχει, συμπάσχει, βασανίζεται για τους ανθρώπους που αγαπά, τους φίλους μου, την οικογένειά μου και θέλω να μπορώ να βρίσκω τρόπους να ελίσσομαι μέσα από δύσκολες καταστάσεις και να βγαίνουμε πάντα με μια θετική στάση προς τα πράγματα.

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές ήταν σίγουρα το πρώτο βήμα ήταν το «Les Misérables» στο Λονδίνο, όταν πάτησα στη σκηνή με βετεράνους Άγγλους ηθοποιούς παίζοντας τον ρομαντικό ρόλο ενός ήρωα του Μάριο επί σκηνής. Ήταν ένας ρόλος που με ακολουθεί μέχρι και σήμερα διότι ήταν ένας νέος που θυσιάζει τα πάντα για την οικογένεια του την πατρίδα του τα ιδανικά του, για την κοπέλα που αγαπάει . Ο ρόλος αυτός με κυνηγά, διότι πιστεύω πως πρέπει να βρίσκεις τρόπους να θυσιάζεις ένα μέρος του εαυτού σου για κάποιον που αγαπάς κι ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πατρίδα σου. Επίσης, η παρουσίαση του «West Side Story» στην Σκάλα του Μιλάνου, το πρώτο βήμα στο χαλικάκι της Επιδαύρου, με τους «Όρνιθες « και το Θέατρο Τέχνης, είναι στιγμές που αποτυπώθηκαν μέσα μου πολύ έντονα. Το 1998 με το «Άξιον Εστί» με τον Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο, θα το θυμάμαι για όσο ζω. Τότε, τα λόγια του Μίκη με έκαναν να καταλάβω πως, αν δεν σε δεχτεί και δεν σε αγκαλιάσει η πατρίδα σου δεν θα μπορείς να σταθείς εύκολα σε σκηνές του κόσμου, κάτι που κατάλαβα πολύ αργότερα. Μέσα από το «Άξιον εστί», τον Ελύτη και την αγάπη του κόσμου κατάλαβα ότι είχε δίκιο.

Θλιβερές στιγμές δεν υπάρχουν στην επαγγελματική μου ζωή, διότι οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και ουσιαστικές και ξεκινούν από εμάς. Ίσως όταν δεν ήμουν καλά στην προσωπική μου ζωή και το μετέφερα επί σκηνής, όταν έχασα τον φυσικό πατέρα μου και το ίδιο βράδυ έπρεπε να παίξω.

Αν η ζωή του Μάριου ήταν τραγούδι θα ήταν ή «Τον εαυτό του παιδί» ή το “Χάρτινο το φεγγαράκι”. Πάντα ελπίζω σε κάτι που θα είναι αληθινό και ποτέ στο χάρτινο. Πιστεύω στην αλήθεια, στην καθαρότητα, στους ανθρώπους στην αγάπη. Νομίζω πως, αν μέσα σου είσαι καθαρός και ανοιχτός άνθρωπος, μπορείς αν αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες της ζωής.

Χορηγός επικοινωνίας της καλοκαιρινής περιοδείας του Μάριου Φραγκούλη είναι “η Πόρτα”- www.iporta.gr . Ξεφυλλίστε το περιοδικό μας και κερδίστε προσκλήσεις για το Ηρώδειο.
επικοινωνείστε: gina.iporta@gmail.com

SHARE
RELATED POSTS
Εθνική απώλεια: Αλέκος Φασιανός, του Μάνου Στεφανίδη
Η φτώχεια μιας απουσίας-Βαγγέλης Παυλίδης…ένα χρόνο μετά, του Γιώργου Σαράφογλου
203594-triantafyllidis.jpg
Στα 50 του απεβίωσε ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης- Απόψε στην ΕΡΤ 3 η ταινία του “Μαύρο Γάλα”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.