Απόψεις

Βαγγέλης Παυλίδης: οι κύριοι Ναζί

Spread the love

DEMOCRACY AND NAZIS

Να λοιπόν. Εδέησε η Κυβέρνησή μας να ξυπνήσει επι τέλους και ν’ αρπάξει τα όπλα, αυτά με τα οποία την έχει εφοδιάσει η Δημοκρατία. Καιρός ήταν πια να δείξουμε πως το παλιό σύνθημα “Δεν περνάει ο φασισμός” εξακολουθεί να ισχύει.

Δεν θέλω να φανώ μίζερος και να γκρινιάξω τέτοιες ώρες. Μπράβο σε όσους έστησαν την επιχείρηση ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Επειδή όμως δεν είμαι απ’ αυτούς που τρώνε το μασημένο φαγητό που θα τους σερβίρουν, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ και να μην προσπαθήσω να βγάλω κάποια συμπεράσματα. “Felix qui potuit rerum cognoscere causas”, που είπε κι ο Βιργίλιος (“Ευτυχής εκείνος που γνωρίζει τις αιτίες των πραγμάτων”, για τους μη γνωρίζοντες Λατινικά), αν και δεν νομίζω πως το είπε για την υπόθεση που μας απασχολεί.

Λέω λοιπόν: Γιατί Κυβέρνηση/Δικαιοσύνη περίμεναν τόσο; Γιατί έπρεπε να πεθάνει ένας νέος για να κουνηθούν; Αξιόποινες πράξεις για να γίνουν διώξεις υπήρχαν πολύ πριν τη δολοφονία του Φύσσα. Το ίδιο και για όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την “εγκληματική οργάνωση”. Λοιπόν; Φοβάμαι πως τα πάντα είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού για την επικράτηση στις επόμενες εκλογές. Ήδη η Ν.Δ. κέρδισε κάποιους πόντους, μια και ενθουσιασμένος ο κοσμάκης έχει ξεχάσει για την ώρα την Μνημονιακή του δυστυχία. Απομένει να δούμε, αν και πόσο θα κρατήσει αυτό.

Όπως εσείς -υποθέτω- έτσι κι εγώ ήμουν κολλημένος στην TV όλη μέρα παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο παρουσίασης των συλληφθέντων Ναζί: ο κύριος Μιχαλιολάκος, ο κύριος Κασιδιάρης, ο κύριος Γερμενής… κλπ. κλπ.

Μην τολμήσει κανείς να με πει κύριο. Ξηγημένοι.Βαγγέλης ΠαυλίδηςΕπισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη

SHARE
RELATED POSTS
Η αγκαλιά, της Τζίνας Δαβιλά
Στεναγμοί ψυχής μετά…μουσικής, της Ελπίδας Νούσα
Grexit από τον κακό εαυτό μας, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.