Πόρτα στη Ψυχολογία

Όταν η αγάπη σε καλεί…, της Στέλλας Κουτρή

Spread the love

Η Στέλλα Κουτρή είναι Ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ολιστικής Κίνησης Holistic Moves [*πλήρες βιογραφικό στο τέλος του άρθρου]

Σημείωση: Το κείμενο προέρχεται από συρραφή και επεξεργασία στίχων από ποιήματα των: Κ. Καβάφη, Μ. Πολυδούρη, Οδ. Ελύτη, Pablo Neruda, Sarah Kane, Nazim Hikmet.

Αγαπάμε μη γνωρίζοντας πώς, από πού και πότε… Αγαπάμε έτσι, γιατί δεν ξέρουμε μ’ άλλον τρόπο. Αγαπάμε και καταλύουμε τα χωροχρονικά σύνορα, είμαστε παντού, κι εκεί κι εδώ.

Τη νύχτα επεξεργαζόμαστε τις εικόνες, τους ήχους και τις λέξεις της ημέρας. Νομίζουμε πως συνθέτουμε νέες σκέψεις, θαρρούμε πως ανακαλύπτουμε τις βεβαιότητές μας. Μα κάθε φορά γελιόμαστε: οτιδήποτε ισχυριζόμαστε μέσα στη νύχτα η Αγάπη/Θεός το μεταβάλλει.

Είναι εκείνη η αίσθηση της νύχτας, η αγαπημένη αίσθηση που επιστρέφει και μας παίρνει, όταν συνδεόμαστε με τον πυρήνα της ζωής που μας χαρίστηκε, όταν συνειδητοποιούμε τι πραγματικά αξίζει, «όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται».

Στον άπειρο χώρο ανάμεσα στο Μάταιο και στο Τίποτα, εκεί έρχονται οι Μοίρες με τα πανώρια κάλλη, τα μαγεμένα ξωτικά του δάσους, οι νεράιδες της αυγής, και μας ψιθυρίζουν πως, ναι, υπάρχει εκείνο το κάτι το ανεξακρίβωτο, το μόνο στέρεο και αμετάβλητο.

Υπάρχει εκείνο που είναι ταυτόχρονα συναίσθημα και τρόπος ζωής, κατάσταση ύπαρξης, εκείνο: το ακατάλυτο, το ακατάσβεστο, το άνευ όρων, το δίχως τέλος και δίχως αρχή.

Και παίρνουμε μια βαθιά ανάσα για να συνεχίσουμε να ζούμε, να πορευόμαστε στο δρόμο μας (στη βόλτα που λέγεται ζωή) δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Και κάθε φορά συνειδητοποιούμε πως αυτά που θέλουμε να πούμε, τα πιο όμορφα απ’ όλα, δεν τα είπαμε ακόμα…

 «Η αγάπη μοιάζει με δυο ποτήρια

 σε στιγμή ενθουσιασμού

 ντινγκ

 λάμψη

 θρύψαλα».

 

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

* Η Στέλλα Κουτρή σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός και έκανε μεταπτυχιακά στην διοίκηση και λήψη αποφάσεων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στα συστήματα Yoga, Pilates, Luohan Qigong, Gyrokinesis. Έχει ειδικευτεί και διδάσκει μεθόδους άσκησης για διατήρηση της μυοσκελετικης υγείας. Έχει επαγγελματικό δίπλωμα μετάφρασης και παίζει ακορντεόν.

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD


Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

SHARE
RELATED POSTS
Οι 10 τρόποι που εισβάλλουν στο μυαλό μας καθοδηγώντας το. Τι λέει ο κορυφαίος Νόαμ Τσομσκι
Το πολύ σεξ, μεγαλώνει το πέος!, της Μαρίνας Μόσχα
Τελικά, υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;, της Σοφίας Παυλίδη [Παιδοψυχολόγος]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.