Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου Χαράλαμπος Κόκκινος: ατζέντα για μεταναστευτικό και επιχειρηματικότητα

Spread the love

Σε θεματικές συνεδριάσεις της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. για τη μετανάστευση, την ασφάλεια και την επιχειρηματικότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος

Σε σειρά θεματικών συνεδριάσεων που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στην Αθήνα το χρονικό διάστημα 19 – 21.9.2018 συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Συγκεκριμένα:

Στις 19.9.2018 στα πλαίσια του διαλόγου με τους πολίτες, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που αφορούσε την επιχειρηματικότητα και τα κίνητρα που προσφέρονται από τα προγράμματα της Ε.Ε. με θέμα «Ξεκινώντας τη δική σου επιχείρηση».

Στις 20 & 21.9.2018 συμμετείχε στο θεματικό διάλογο για τη μετανάστευση, το άσυλο και τις προκλήσεις σε θέματα ασφάλειας και τις περιφερειακές και τοπικές προσεγγίσεις. Στις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε η Κ.Ε.Δ.Ε. με τη CIVEX (Επιτροπή για την Ιθαγένεια, Διακυβέρνηση, Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις), υπήρξε εισήγηση του προέδρου της κ. Πατούλη και μελών της. Kεντρικός ομιλητής υπήρξε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη μετανάστευση.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας των χωρών της Ε.Ε. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη διατήρηση της ασφάλειας. Αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, περιέγραψε την κατάσταση των hot spot (χώρων φιλοξενίας) όπου δύο (2) από τους πέντε (5) είναι στα Δωδεκάνησα (Λέρο και Κω) και ζήτησε αλληλεγγύη για συμπόρευση για την αντιμετώπιση αυτού του παγκοσμίου ζητήματος.

 

SHARE
RELATED POSTS
Το διαχρονικό υπαίθριο μουσείο του Μώλου των Μύλων στο τουριστικό λιμάνι της πόλης της Ρόδου
Ανάπλαση λιμένα Ρόδου με ξυλοπεζόδρομο και ποδηλατόδρομο. Έτοιμη τον Ιούνιο 2020
Αλλαγή Διοίκησης στην 95 ΑΔΤΕ κεκλεισμένων των θυρών-Νέος Δκτής Υπτγος Δημήτριος Χούπης (βιογραφικό)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.