Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Χαρίστε του ένα παιχνίδι, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Θυμάμαι πως σαν παιδί έπαιξα πολύ και όλα τα είδη παιχνιδιού. Οι μνήμες μου πριν την ηλικία των 10 είναι περισσότερο από το δρόμο, την γειτονιά αλλά και τα παιχνίδια στην αυλή του σχολείου και του σπιτιού τα καλοκαίρια στην Σύρο.

Στην πορεία της ζωής μου συνέχισα να παίζω. Το παιχνίδι κρατούσε το μυαλό μου πάντα ανοικτό. Ίσως σαν μεγαλύτερο παιδί, δεν φανταζόμουν τη σημασία του παιχνιδιού, απλά απολάμβανα. Ακόμη και τώρα μου αρέσουν πολύ τα παιχνίδια, και χαίρομαι όταν βλέπω ένα παιδί να απολαμβάνει αυτή την μοναδική χαρά, την απόλαυση, ενός όμορφου παιχνιδιού.

Θυμάμαι να ακούω συχνά τις φράσεις …μην παίζεις, τώρα είμαστε σοβαροί, τώρα δεν παίζουμε ή αυτό δεν είναι παιγνίδι ή παιχνιδάκι είναι…, λες και όλη αυτή η διαδικασία που δίνει τόση χαρά να είναι κάτι το μη σοβαρό , ή ανάξιο λόγου για ν ασχοληθεί κανείς, κάτι το παιδαριώδες… Λες και τα ίδια τα παιδιά να είναι μία υπόθεση μη σοβαρή, “…ε.., που θα πάει, θα μεγαλώσει, θα σοβαρευτεί”. Το θέμα όμως είναι ότι δεν θα «σοβαρευτεί» κάποιος , αν δεν έχει παίξει από την αρχή της ζωής του, αν δεν έχει γευτεί την εμπειρία την περιέργεια, τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης, το μοίρασμα, την απογοήτευση του λάθους και…πάλι από την αρχή. Γιατί το παιχνίδι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, σοβαρότερη απ όσο νομίζουμε. Φέτος και πάλι λέω στους φίλους και γνωστούς μου, χαρίστε στα παιδιά σας ένα παιχνίδι, ένα όμορφο παιχνίδι που θα τα βοηθήσει να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Μην το ξεχάσετε.. ένα παιχνίδι για ένα χαμόγελο, όλη η ζωή σε μια στιγμή.

Καλά Χριστούγεννα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

SHARE
RELATED POSTS
Ένα ταξίδι με το Καλυψώ, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Μ.Ε.Θ., του Μάνου Στεφανίδη
1557482_10151909930297844_2092844726_n.jpg
Για τον χειμώνα που ζυγώνει, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.