Ανοιχτή πόρτα

Χακούνα Ματάτα, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη

Spread the love

Χακούνα Ματάτα

Επιβίωση στην ζούγκλα

Αυτό δεν μαθαίνεται. Εκτός κι αν έχεις γεννηθεί ως ο Σίμπα, ο βασιλιάς των λιονταριών, οπότε…πάσο!

Διότι στην ζούγκλα, φίλε περιηγητή, αν κοντοσταθείς, να χαζέψεις τις αντιλόπες που βόσκουν, να χαζέψεις το νερόλακκο με τους κροκοδείλους που λιάζονται, να μυρίσεις έναν  ιβίσκο βρε αδερφέ, καλύτερα να έχεις κάνει την προσευχή σου πρώτα, γιατί σε χρόνο dt έχεις βρεθεί να βαδίζεις σαστισμένος στο γνωστό  μακρύ φωτεινό τούνελ και όχι φυσικά αυτό που στην άλλη άκρη του σε περιμένει η Αγγελική Νικολούλη.

Κοντολογίς… «Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αλησμόνητε Μιχαλάκη» που έλεγε και η γνωστή ελληνική ταινία. Σου την έπεσε, φίλε περιηγητή, μέχρι να πεις Χακούνα Ματάτα…από την τίγρη που καθόταν άγαλμα και δεν την πήρε το μάτι σου να ξερογλείφεται εδώ και μισή ώρα στον ώμο σου, τον φίδουλα που πέρασες για κλαρί στριφογυριστό, μέχρι και την ταραντούλα που λαγοκοιμόταν παρακείθε και χώνευε τον ταραντούλο της!!!

Αλλά και συ τι να κάμεις ο έρμος; Είπες να πας μια εκδρομή που τηνε ζήλεψες. Άνθρωπος είσαι, είχες και συ τα όνειρά σου κι έναν εξ αυτών ήταν μια εκδρομή στην ζούγκλα.  Άλλωστε τόσοι και τόσοι πήγαν και ήρθαν από την μαύρη ήπειρο και κακό δεν έπαθαν. Το αντίθετο μάλιστα!

Δεν πήγαινες και συ στον πολιτισμό, να έχεις να δείχνεις φωτογραφίες από τους ουρανοξύστες του Ντουμπάι και τα σιντριβάνια του Λας Βέγκας, να χαίρονται και οι παρατρεχάμενοι και να σε καμαρώνουν που δεν ζαλίζεσαι στα ασανσέρ και σου κάθεται η μπίλια στην ρουλέτα!

Αλλά όχι, ήθελες τα δύσκολα, τα περιπετειώδη, τα αυθεντικά. Πάρε τώρα το τρίτο το μακρύτερο …πακέτο να έχεις να πορεύεσαι και να σε μουρμουράνε για την απροσεξία σου…και να σου λένε:  «Kαλά να τα πάθεις…εγώ σου τα έλεγα, βόγκα τώρα.»

Και κάπως έτσι, άνευ συγκεκριμένου λόγου και αιτίας, πες λίγο η  ατυχία, λίγο η άγνοια κινδύνου, λίγο ο  ρομαντισμός, λίγο η αθωότητα, λίγο που δεν πίστευες ποτέ πως θα κατέληγες ανήμπορος στη φωλιά του αγριόκουκου…λίγο που νόμιζες πως η ζούγκλα είναι παιδική χαρά, λίγο που πίστευες πως από κάπου πάντα ξεπετάγεται ένας Ταρζάν για  να σε προστατεύσει…ε, βρίσκεσαι στα επείγοντα ενός πρωτόγονου χωριού με τον ξεμαλλιασμένο μάγο της φυλής από πάνω σου, να σου πιτσιλάει πίσσες και να σε λιβανίζει με καρβουνάκια από αποξηραμένες σκατούλες ελεφάντων μπας και συνέλθεις!

Να συνέλθεις…ΣΥΝΕΛΘΕ παιδί μου ΣΥ-ΝΕ-ΛΘΕ !

Και δώστου τα χαστούκια, δώστου τα ταρακουνήματα να πάρεις ανάσα… ΟΥΦ…

Στο τέλος, αντί να πας από την άγρια ζούγκλα, πας από κακοποίηση και εσωτερικά τραύματα από τις μπούφλες που έφαγες… για να συνέλθεις πάντα.

Μπάϊ-μπάϊ φίλε περιηγητή…ήσουν καλός, ήσουν χρυσός, είχες τις χάρες όλες…αλλά ας πρόσεχες και για να μην ξεχνιόμαστε…

Χακούνα Ματάτα to everybody!

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg

 

 

 

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
“Me Too”?, του Γιώργου Σαράφογλου
Επανεφευρίσκοντας την δημοκρατία, του Νίκου Βασιλειάδη
Xristos Magoutas
Απολογισμός ενός πραξικοπήματος, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.