Ανοιχτή πόρτα

Φειδωλή στις ευχές η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά όχι και τόσο!, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Δεν ξέρω εάν παρατηρήσατε – όπως οι τηλεοπτικές κάμερες έδειξαν – την στάση που τήρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παραμονή Χριστουγέννων για την ανταλλαγή των εθιμοτυπικών ευχών ενόψει της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης; Κι ενώ ο πρωθυπουργός – ως εξ άλλου και κάθε χριστιανός ορθόδοξος – της ευχήθηκε ‘Καλά Χριστούγεννα’, εκείνη αρκέστηκε σε ένα ψυχρό ‘Χρόνια Πολλά’, αποφεύγοντας να αντευχηθεί ‘Καλά Χριστούγεννα’. 

Επειδή σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες αρχίζει να επικρατεί το σκέτοΧρόνια Πολλά’ και ναποφεύγεται η χρήση της ευχήςΚαλά Χριστούγεννα’ και τούτο για να μη δυσαρεστηθούν οι Μουσουλμάνοι αλλόθρησκοι – πέραν από το ότι σε μερικές των Ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο κλπ)  δεν επιτρέπεται ο στολισμός σχολείων με Χριστουγεννιάτικα δένδρα, αναρτήσεις εικόνων της Παναγίας, του Χριστού, των αγγέλων, οι τοποθετήσεις φατνών σε κοινή θέα καθώς και τα κάλαντα δεν έχουν πλέον θέση, φαίνεται ότι η Κυρία Πρόεδρος να είναι γνώστης αυτών των επικρατουσών αντιλήψεων και εφαρμοζομένων πρακτικών. Ειδάλλως, δεν εξηγείται η στάση της όταν μάλιστα τόσον στην αρχή της τοποθετήσεως του πρωθυπουργού όσον και στο τέλος της ευχήθηκε ‘Καλά Χριστούγεννα’ καθώς και για την νέα χρονιά,  εκείνη να παραμένει σταθερά παγερή, αρκούμενη σε ‘ένα ‘Χρόνια Πολλά’. 

Οι τηλεοπτικές κάμερες – από όσο φάνηκε – ήσαν αρκούντως χρονικώς επαρκείς οπότε δικαιολογία από πλευράς Προέδρου ουδεμία δικαιολογία μπορεί να προβληθεί ότι δήθεν ήταν ολίγιστος ο χρόνος που είχε στην διάθεσή της. Η Χριστουγεννιάτικη δε εικόνα εντός του σαλονιού του Προεδρικού Μεγάρου ήταν εκείνη η οποία μαρτυρούσε την απουσία Χριστουγεννιάτικου δένδρου και του συναφούς στολισμού, παρά μόνο δυο ρόδια επάνω στο τραπεζάκι υπήρχαν για να θυμίζουν – πιθανώς – την καλοτυχία και το γούρι. Όσον αφορά δε στην απάντησή της σε όλα όσα για την οικονομία της χώρας και τις προοπτικές που προδιαγράφονται με την αξιολόγηση μέσω της επενδυτικής βαθμίδας  που τις ανέφερε ο κύριος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος αρκέστηκε μόνο στο ότι : ‘Αυτές τις μέρες κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να αισθανθεί μόνος και μακάρι η Ελληνική Οικονομία να προδιαγράψει την πορεία που της αξίζει’ καθώς και απευθυνόμενη στο πρωθυπουργό είπε: ‘Χρόνια πολλά σεσας, σε όλους’ με ένα αδιάφορο ύφος. Σας αναμένουμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς κυρία Πρόεδρε για το ποιες ευχές έχετε να πείτε στα παιδιά που θα καταφθάσουν στο κατώφλι σας αλλά και ενώπιον σας, ψάλλοντάς σας τα κάλαντα. Σας αναμένουμε να κάνετε την έκπληξη τουλάχιστον σε αυτά, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

SHARE
RELATED POSTS
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από την Αδελφότητα για την Αποπεράτωση του Ι.Ν. Αγ.Σεραφείμ – Πρ.Ηλία Δ.Κ.Πεντέλης.
Ποιος έχασε ντροπή;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
65 χρόνια… E U R O V I S I ON «Voila…», του Δημήτρη Ι. Μπρούχου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.