Το σχόλιο της ημέρας

Το Μάουι και η Ρόδος, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Η Χαβαη στάχτη. Ο κυβερνήτης, bold and beautiful, Τζος Γκριν και η αναπληρώτρια του Σύλβια Λουκ, εκ Νοτίου Κορέας, δεν παραιτήθηκαν ούτε τους το ζήτησε κανείς. Ο Μπάιντεν και οι ομοσπονδιακοί υπουργοί ξυπνησαν μετά απο μια βδομάδα και κάτι ψελιζουν για ενισχύσεις. Δεν πήγαν επι τοπου. Τηλεφώνησαν όμως και μπράβο τους. Το Μάουι , η πρωτεύουσα, γέμισε άστεγους, οι τουρίστες όπου φύγει φύγει. Κάποιοι είχαν επιλέξει τη Χαβαη αντί της Ρόδου για να είναι ασφαλείς. 58 νεκροί μέχρι στιγμής. Η υπερδύναμη φαίνεται δραματικά αδύναμη απέναντι στη φύση, την οποία έχει κυριολεκτικά ξεσκίσει μαζι με τους άλλους παγκόσμιους ρυπαντές. Αλλά και λόγω των αναπήρων και ανέτοιμων θεσμών της που απεχθάνονται το σοβαρό δημοσιο ρόλο , ως κομμουνιστικό απομεινάρι. Μάλλον εμείς πρέπει να παραδώσουμε μαθήματα στους Αμερικάνους. Όχι μόνο στην πυρόσβεση αλλά και στον δημόσιο κοινωνικό έλεγχο που ασκείται στη χώρα μας σε κάθε κυβέρνηση.Με κάθε λεπτομέρεια , εφ ολης της ύλης, σκληρός και αδυσώπητος, καμία φορά και άδικος. Μαθήματα δημοκρατίας γιατί η δημοκρατία εξ ασφαλίζει τον έλεγχο. Και να φανταστείς ότι η Χαβάη είναι γενέτειρα του Ομπάμα. Δεν είδα δηλώσεις του.

•Ακόμα ορισμένοι και σοβαροί άνθρωποι όπως ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, αμφιβάλλουν για την κλιματική κρίση και θεωρούν πως ίσως είναι μια ακόμα μεταβολή του κλίματος. Δεν μπορώ να έχω άποψη. Ακούω τον Ζερεφό , με την εντατική επιστημονική του ενασχόληση, που λέει όχι μόνο το αντίθετο αλλά πως το πρόβλημα εξελίσσεται εκθετικά. Διαψεύδοντας επί τα χείρω τα παλιότερα προγνωστικά μοντέλα.

•Είτε όμως έτσι είτε αλλοιώς το Μάουι, η Σλοβενία και η Νορβηγία δείχνουν κάτι πολύ ουσιώδες. Ότι ο αντιπυρικός και αντιπλημμυρικός σχεδιασμός δεν πρέπει να γίνει με βάση μόνο την ως τώρα πείρα, αλλά με βάση πολύ χειρότερα προγνωστικά μοντ’ελα. Αν διστάσουμε θα χάσουμε το τρένο. Κάποιοι θα λένε στο μέλλον ότι είναι «πρωτόγνωρο» που να το φανταστούμε. Στη Χαβάη είχαν φωτιές και το 2018 αλλά αγνόησαν την προειδοποίηση. Ο Κικίλιας , οι «συναρμόδιοι» και το επιτελικο Κρατος της Ηρώδου Αττικού οφείλουν να το μελετήσουν με την συνδρομή πολλών αξιων επιστημόνων που διαθέτει σε αφθονια, ευτυχώς, η χώρα μας και δεν τους ακούει κανείς. Μετά τις καταστροφές τους βλέπουμε στα πρωινάδικα και τα σάιτς.

•Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε καλό παράδειγμα ενεργοποιώντας τους ομολόγους της. Παραπάνω δεν μπορεί να κάνει. Έδωσε ένα μήνυμα. Ποιο; Ας πρωταγωνιστήσουμε διεθνώς σε αυτό το θέμα.

SHARE
RELATED POSTS
a8eb9ded203083995cc7fd3de5227ed4_XL.jpg
1-5-2017: Σχολιασμοί επί θύραις [iPorta.gr]
17190879_1432237940134454_6282490197754815099_n.jpg
Αγάπη μόνο!
Το μήνυμα της ημέρας! 11-1-17

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.