Το σχόλιο της ημέρας

Το ζωώδες ένστικτο και ο πιλότος, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love
• Τα ζώα πλεονεκτούν. Το δικό τους φυσικό βιομετρικό ρολόι τα καθοδηγεί να σκοτώνουν μετά λόγου. Για να τραφούν και να αμυνθούν. Δεν σκοτώνουν άνευ λόγου. Επομένως όταν μιλάμε για το ζωώδες ένστικτο ενός στυγερού δολοφόνου που σκοτώνει άνευ αιτίας ή για ευτελή ή ασήμαντη αιτία δεν κυριολεκτούμε. Είναι αρκετές σκάλες κατώτερος από τα ζώα. Υπάνθρωπος.
• Γιατί έγινε; δεν ξέρω. Η κτητική κουλτούρα που διαταράχτηκε; τα λεφτά; τι σημασία έχει. Το μόνο που δεν δέχομαι είναι ότι θόλωσε. Είχε τη διαύγεια να οργανώσει τα πάντα και την ολύμπια ηρεμία να το παίζει και τηλεοπτικός σταρ. Ακόμα και τώρα δεν ντρέπεται. Είναι οι περιπτώσεις της βαθιάς αποξένωσης από το δίκαιο. Η μετάπτωση της ανθρώπινης υπόστασης στον υπέρτατο εγωισμό. Στον παλιό νομοθέτη άρεσαν οι συμπυκνωμένες έννοιες. Το όριζε ως «ηθική διαστροφή χαρακτήρος» και το έγκλημα «ιδιαζόντως ειδεχθές». Άβυσσος η διεστραμμένη ψυχή
• Η ανθρωποκτονία είναι η κορωνίδα των εγκλημάτων. Γιατί είναι ανεπανόρθωτη. Ο δολοφόνος σε 16 χρόνια θα επανέλθει. 32 ετών είναι, τότε θα είναι 48. Το θύμα θα είναι στο χώμα για πάντα. Κσι το μωρό; ας αποφανθούν οι άριστοι ειδικοί παιδοψυχολόγοι.
Ένας μεγάλος έπαινος στην Ελληνική Αστυνομία. Θα μπορούσε να είναι και ανεξιχνίαστο. Μεγάλη οξυδέρκεια και επαγγελματισμός.

SHARE
RELATED POSTS
Περί πειθαρχίας και πειθούς, του Πάνου Μπιτσαξή
Αναγνώστες, γιατί δεν σχολιάζετε;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Η μάχη για την κληρονομιά μας, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.