Ανοιχτή πόρτα

Τα χρώματα, του Δρ Πάνου Καπώνη

Spread the love

Ο Πάνος Καπώνης* είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Επ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Φαρμακευτική), ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας  Έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου.Λογοτεχνική ιστoσελίδα : http://logos.caponis.gr.

GREEK RESTAURANT-THE BEST IN THE CITY- NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ [Π14]

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάζοντας μια πολιτική δημοσκόπηση (22-5-2022) από τις τελευταίες, βρέθηκα ενώπιος ενωπίω με πολλά χρώματα, χρώματα πολιτικά, από το μπλε νουάρ μέχρι το βαθύ κόκκινο. Δεν ήταν ουράνιο τόξο, αλλά γήινο, ούτε λαδομπογιές ήτανε ή χρώματα Ξύλου ή πλαστικά χρώματα, αλλά, ένα τόξο χρωμάτων ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Μπλέ νουάρ, γαλάζιο, ροζ, πράσινο, κόκκινο … Όμως η κατάταξη των χρωμάτων, ακολουθούσαν τα νούμερα της δημοσκοπήσεως :                                                                      

Γαλάζιο : «Δίπλα στον πολίτη» Ρεύμα 720,00 ευρώ εκκαθαριστικός λογαριασμός. 2,310 το λίτρο βενζίνη αμόλυβδη 95… αλλά όμως και : «Η ΕΛΒΟ ανοίγει νέα σελίδα, θα γίνει μια επιτυχημένη επιχείρηση, ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις ενισχύοντας τις διμερείς οικονομικές μας σχέσεις. Η ΕΛΒΟ είναι εδώ, η ΕΛΒΟ θα τα καταφέρει» [37% χρώμα].

Ροζ :  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας με γρίφους αφήνει ανοιχτό το παράθυρο αποχώρησης από την προεδρία του κόμματος σε περίπτωση νέας εκλογικής ήττας [3 Ιουνίου 2021]. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους στην κριτική του ειδικά για την ακρίβεια, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κόψει πρώτος το νήμα στις εκλογές κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στο ΚΙΝ.ΑΛ. [25,5% χρώμα].

Πράσινο : Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε υψηλούς τόνους ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται απέναντι από αυτούς που τον καλούν σε προοδευτικά μέτωπα και μέτωπα της λογικής και έστειλε μήνυμα νίκης στις εκλογές (Συνέδριο). [13,3% χρώμα].

Κόκκινο : (24-5-2022) Θανάσης Παφίλης ΚΚΕ : «Το ΚΚΕ σε περίπτωση πολέμου θα πολεμήσει και εναντίον του Ελληνικού Στρατού και του εισβολέα» [6,6% χρώμα].

Μπλε σκούρο : (22-5-2022) Κυριάκος Βελόπουλος : «Η «κυβέρνηση των διαγγελμάτων και των επιδομάτων», μετέτρεψε κάθε παγκόσμια κρίση που διαχειρίστηκε σε εθνική τραγωδία. Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι το επόμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού να ανακοινώνει την άμεση προσφυγή στις κάλπες». [5,3% χρώμα].

Καφέ : Γιάνης (με ένα «ν») 25-5-2022 : «Το 5ο μνημόνιο είναι προ των πυλών και η επόμενη κυβέρνηση που θα αναλάβει θα κληθεί να το διαχειριστεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25». [3,2% χρώμα].

Μπλέ νουάρ : (26/02/2022) Δημιουργία νέου κόμματος, στα δεξιά της ΝΔ, το οποίο, χωρίς να έχει τα ακραία χαρακτηριστικά που είχε η Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου, θα εκφράζει όλο το φάσμα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων από τα δεξιά της ΝΔ μέχρι και την ακροδεξιά. [1,3% χρώμα].

Με τόσα πολλά χρώματα είναι δυνατόν να μην πάθεις αχρωματοψία ; Και εν τέλει (25 Μαΐου 2022) : Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει ποσοστό 34% ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ενώ δεύτερος είναι ο… Κανένας με 30% (χωρίς χρώμα). Ακολουθεί με 16% ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος & ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2%.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΠΩΝΗΣ

Σχετικά Tags

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα ΑλλαγήςΔημοσκόπησηΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑMEGA

SHARE
RELATED POSTS
Ηλίας Καραβόλιας
Υποκείμενο και Αγορές σε καιρό Κρίσης, του Ηλία Καραβόλια
Alexandra Karakopoulou - Zisser
Γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης;, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Οι αργυρόχροοι γλάροι, το αρχιπέλαγος Αλμιράντες, Λειψοί και Μύκονος, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.