Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Συνεργασία Δήμου Ρόδου με Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης-Συνάντηση με κο Δανιήλ Εσδρά.

Spread the love

Ο Δήμος Ρόδου ξεκινά συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για την υλοποίηση προγραμμάτων Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης μεταναστών και προσφύγων.

Την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης αποφάσισαν σήμερα στην συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού στην Ελλάδα, κ. Δανιήλ Εσδρά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Εσδρά παρουσίασε τα προγράμματα του ΔΟΜ που αφορούν στην εθελοντική επιστροφή και στην επανένταξη των μεταναστών και προσφύγων, τα οποία παρέχουν την δυνατότητα στους δικαιούχους να γυρίσουν στις πατρίδες τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιώσιμότητα της επιστροφής τους μέσα από την παροχή μέτρων επανένταξης.

Ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμος Ρόδου, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπίσει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται το μεταναστευτικό φαινόμενο,  προστατεύοντας την εικόνα του νησιού ως διεθνούς φήμης τουριστικού προορισμού.

Ο κ. Χατζηδιάκος υπογράμμισε πως τα εν λόγω προγράμματα που αφορούν κυρίως αποκλεισμένους, παράτυπους αλλά και νόμιμους μετανάστες, καθώς και αιτούντες άσυλο θα συμβάλλουν στην άμεση μείωση του συνολικού αριθμού των υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται στην Ρόδο, αποσυμφορίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων, καθώς και την άτυπη δομή φιλοξενίας που λειτουργεί ο Δήμος Ρόδου.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η δημιουργία περιφερειακού γραφείου της ΔΟΜ στην Ρόδο, σε δομές του Δήμου Ρόδου με την πρόσληψη ενός ατόμου, το οποίο θα αναλάβει να πληροφορεί τους επωφελούμενους για τις διαδικασίες που απαιτούνται για τον επαναπατρισμό τους, καθοδηγώντας τους παράλληλα σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

Να σημειωθεί πως ο ΔΟΜ αποτελεί Υπηρεσία του ΟΗΕ για την Μετανάστευση και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παγκοσμίως σε ότι αφορά τις εθελούσιες επιστροφές.

 

SHARE
RELATED POSTS
Έρως και το αυτί της αιωνιότητας, του Μάνου Στεφανίδη
Με τον κο Στράτο Καρίκη και τη “Νέα Μέρα” ο κος Νικόλαος Βόλας
21761728_2016192508617046_2165111106299181172_n.jpg
Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος: “Ο εν ενεργεία Δήμαρχος κρίνεται και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.