Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Από την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου προς Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: “Κρείττον του λαλείν το σιγάν”

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Ποινικολόγος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος 21-10-2022

 Με αφορμή την δημοσίευση σχετικού Δελτίου Τύπου (20/10/2022) της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο « Σκορπά ξανά χρήμα για άχρηστες φιέστες η δημοτική αρχή Καμπουράκη » και την ύποπτη και περίεργη αναφορά σε βάρος στελεχών της παράταξης μας, τα οποία συμμετέχουν ως μέλη της μείζονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία για την έγκυρη και πλήρη ενημέρωση των συμπολιτών μας. 

 Η υπ’ αριθ. 695/28-09-2022 ομόφωνη απόφαση της Οικ. Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, (με την ψήφο και δύο μελών της παράταξης μας, αλλά και του επικεφαλής της τέως δημοτικής παράταξης Νέα Μέρα – Ροδίων ΟΡΑΜΑ με κομματική στήριξη ΣΥΡΙΖΑ) ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών, για τις πιστώσεις πού χρήζουν εξειδίκευσης. Για την υλοποίηση αυτής έπεται άλλη απόφαση έγκρισης της δαπάνης και ακολούθως απόφαση δημάρχου για την διάθεση του ποσού. 

 Η παράταξη μας δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής, τον οποίο υπερψήφισαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην παράταξη του κ. Καμπουράκη, ούτε αποφασίζει τις αναθέσεις των έργων και δράσεων, όπως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην παράταξη του κ. Καμπουράκη, είτε ως αντιδήμαρχοι είτε ως εντεταλμένοι και έμμισθοι σύμβουλοι. 

 Τέλος η παράταξη μας δεν είναι αυτή που στηρίζει τη δημοτική αρχή του κ. Καμπουράκη, όπως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που με τα εκλεγμένα μέλη της συνεχίζει να συνεργάζεται με την δημοτική αρχή. Άλλωστε, κύριος υπεύθυνος για την εκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους νόμους που ψήφισε και τις αποφάσεις και επιλογές της τοπικής Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό είναι φρόνιμο και πολιτικά ορθό να σκεφτεί καλά στις επόμενες δημοτικές εκλογές «με ποιούς θα πάει …. και ποιούς θα αφήσει!!!». 

 Υ.Σ. 

 1. Στις 24 Ιουνίου 2021 η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι «αίρει την εμπιστοσύνη της στην παράταξη «Νέα Μέρα» του Στράτου Καρίκη και κάλεσε τα μέλη της να ανεξαρτητοποιηθούν και να διαχωρίσουν την θέση τους». Αντ’ αυτού τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν θέσεις αντιδημάρχων, προέδρων και ειδικών συμβούλων. Δεκαέξι μήνες μετά, μήπως μπορεί να μας πει αν ισχύει εκείνη η απόφαση και αν όχι γιατί δεν υλοποιήθηκε, ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών; 

 2. Κατά τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, «ο πολιτικός ενεργεί ατενίζοντας τις επόμενες γενιές και ο πολιτικάντης τις επόμενες εκλογές», ας αποφασίσουν της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ σε ποια κατηγορία ανήκουν. 

 Το Γραφείο τύπου

Της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

SHARE
RELATED POSTS
12800182_1060802930651834_5208374109783330911_n.jpg
Η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα-7η Μαρτίου 1948- Επετειακό αφιέρωμα
Ρόδος: Εξώδικο της οικογένειας Σεμερτζίδη προς το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης-Όχληση για την περιφρόνηση των 103 δωρηθέντων έργων
Στο Επικρατείας της “Δημιουργίας Ξανά” η Κική Τσακίρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.