Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Σεμινάριο μελισσοκομίας από 29 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου 2020

Spread the love

ΡΟΔΟΣ – ΜΗΝΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 2020

Σεμινάριο μελισσοκομίας για αρχάριους και νέους μελισσοκόμους θα υλοποιηθεί από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου «Η ΚΥΨΕΛΗ» σε συνεργασία με το «ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» το διάστημα 29 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, που παραχωρεί τις εγκαταστάσεις της.

Τα θέματα που θα αναλύσουν στο σεμινάριο έμπειροι εκπαιδευτές είναι :

  • Η κυψέλη , η κοινωνία της μέλισσας , μελισσοκομικός εξοπλισμός
  • εγκατάσταση μελισσοκομείου
  • μελισσοκομικοί χειρισμοί
  • ασθένειες
  • αξιοποίηση των προϊόντων της μέλισσας
  • ποιοτικός έλεγχος μελιού
  • επιδοτήσεις – ενισχύσεις μελισσοκόμων κ.α.

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί Διημερίδα Μελισσοκομίας. Το Σάββατο 15/2, με τη συμμετοχή του επαγγελματία μελισσοκόμου Ρόδου κ. Αντώνη Θεοδωράτου, που μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι μελισσοκόμοι, αρχάριοι και έμπειροι. Την Κυριακή 16/2, στη Διημερίδα θα συμμετέχει η καθηγήτρια, πτυχιούχος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Ελπίδα Ατσίδη η οποία θα παρουσιάσει το ιδιαίτερα επίκαιρο για την εποχή μας θέμα « Ο ρόλος της μέλισσας για τη διατήρηση της ζωής στο περιβάλλον».

Το απόγευμα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Μελένια Βραδιά με την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις αυτές (Σεμινάριο αρχαρίων, Διημερίδα, Μελένια Βραδιά) εντάσσονται στην πρωτοβουλία “ΡΟΔΟΣ – Μήνας Μελισσοκομίας 2020” η οποία επαναλαμβάνεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και απευθύνονται τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ερασιτέχνες μελισσοκόμους, αλλά και στους φίλους του πολυτιμότερου εντόμου στον κόσμο, της μέλισσας.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης & Κατάρτισης» που υλοποιεί το ΚΕΚ Γεννηματάς, θα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.katartisi-pnai.gr

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου, κ. Νίκο Μελισσουργό, τηλ. 22410-48200.

 

SHARE
RELATED POSTS
Οι θέσεις της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» για την κοινωνική πολιτική στην Περιφέρεια
Στις 2 Αυγούστου έκτακτη σύγκληση από τον Δήμο Ρόδου για την Πυροπροστασία-Ποιοι καλούνται να παραστούν
«Γέφυρες Αλληλεγγύης στη Ρόδο» από το Δήμο Ρόδου και την Αντιδήμαρχο Άννα Ζωάννου με τον αρμόδιο Υπουργείο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.