Πόρτα στην Πολιτική

Παύλος Πολάκης, Μαγιορκίνης και η Αμερική, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

Φωτογραφία άρθρου: Jackie Ramirez  •  Jackson/United States 

Ο Πολάκης παρά τα όσα λένε και γράφουν δεν είναι βλαξ.  ´Ένας εντατικολόγος χειρουργός και μάλιστα καλός, καθώς μου λένε συνάδελφοί του, δεν μπορεί να έχει, εξ ορισμού, χαμηλό IQ. Κάθε δήλωσή του και κάθε ενέργειά του απευθύνεται σκόπιμα και με απόλυτο σχεδιασμένο αμοραλισμό σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαίος για το ΣΥΡΙΖΑ και η φιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ως τώρα αδιατάρακτη ακόμα και όταν ενοχλεί.

Βέβαια δεν μου διαφεύγει ότι αρκετοί εχέφρονες στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να τα παίρνουν στο κρανίο. Απευθύνεται στις ασαφείς εκείνες παρυφές της κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές που κάποτε επέλεξαν ως μέθοδο αντιπαράθεσης τους προπηλακισμούς. Αυτές που καλοβλέπουν και γνέφουν φιλικά προς την «αντισυστημική» βία.Τώρα κλείνει το μάτι στους αρνητές του ιού και της επιδημίας και τους ανόητους που μάχονται κατά της παγκόσμιας συνωμοσίας του καπιταλισμού εναντίον των δικαιωμάτων τους..Τους ταγμένους ενάντια στους ισχυρούς που θέλουν να φυτέψουν στα εμβόλια μικροτσίπ για να παρακολουθούν τις ζωές των άλλων.Σε αυτούς ψαρεύει και τους λέει. Εδώ είμαι εγώ ελάτε μαζί μου. Δεν είναι και λίγοι.

Τα λόγια του είναι καλά δουλεμένα για να τους έλξει. «Την ιστορία τη γράφουν οι παρέες» τους λέει, δηλαδή εσείς. «Δεν θα σταματήσουμε να ζούμε λόγω του ιού» τους λέει. Δηλαδή απειθαρχείστε κι εγώ είμαι μαζί σας οδηγός και αρχηγός. Γι’ αυτό και αδιαφορεί παγερά με την ενόχληση που προκαλεί σε όλους μας. Έτσι κι αλλιώς εμείς δεν θα πάμε μαζί του. Οι θάνατοι και η κατάρρευση των νοσοκομείων δεν τον απασχολούν. Άλλωστε η κυβέρνηση θα πληρώσει το ματωμένο τίμημα. Γι’ αυτό αδιαφορεί και για τις επιπτώσεις. Το πιο χυδαίο είναι ότι κάνει χρήση της ιδιότητας του γιατρού. Το πρωί έκανα δύο εγχειρήσεις δήλωσε. Επιλέγει λόγια που εύκολα μπορεί να πει ότι είναι υπεράνω υποψίας. Είναι όμως ύπουλα, λόγια, υποδόρια. Είναι επαρκείς οι εξηγήσεις του, δήλωσε ο Τσίπρας, αν και η εικόνα είναι λάθος. Το αντίθετο συμβαίνει. Η εικόνα ενός λάθους δεν θα ήταν τραγική. Οι εξηγήσεις είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τι θα κάνει με την εικόνα. Ας τη συγχωρήσει, με την ευχή μου, με μια σύσταση. Το πρόβλημα είναι τι θα κάνει με τις εξηγήσεις. Τις ενσωματώνει; Τις υιοθετεί; Τις αφήνει ιδιοτελώς να υφέρπουν;


Υπομονή

Ο κ. Μαγιορκίνης μας ζήτησε να κάνουμε υπομονή.Το καταλαβαίνουμε όλοι όσοι έχουμε μυαλό μέσα στο κεφάλι μας.Ίσως όχι ο εντατικολόγος κ. Πολάκης και η κεφάτη παρέα του τσιμπουσιού του.

Όμως η υπομονή του υπευθύνου πολίτη αφορά την επιδημία. Δεν αφορά με τίποτα τις κυβερνητικές αστοχίες που προηγήθηκαν και αυτές που και τώρα, δυστυχώς, εκδηλώνονται πολλαπλά. Ως προς αυτές ισχύει ένα σύνθημα αναρχικων που είχα δει σε ένα τοίχο στην κορύφωση της κρίσης και είχα γελάσει τρανταχτά:

Και η υπομονή έχει τα όρια της.

ΙΩΒ


Αμερική

Η σημασία μιας Αμερικής ,που στο δημόσιο λόγο του Προέδρου και της Αντιπροέδρου της, εισέρχονται τα ατομικά δικαιώματα, η υπέρβαση της ακραίας οικονομικής ανισότητας, η δικαιοσύνη για όλους, η φυλετική ισότητα, τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων, η ισοτιμία της σεξουαλικής ταυτότητας, η κλιματική αλλαγή, η επιστήμη κατα της επιδημίας είναι τεράστια.Το βεληνεκές αυτής της δήλωσης βούλησης είναι παγκόσμιο. Ακόμα και αν η ρητορική υπερβαίνει τις αντικειμενικές δυνατότητες του συστήματος.

Πως έγινε; Έγινε όταν η πλειοψηφία-σχεδόν οριακή-αντιλήφθηκε μετά από 4 χρόνια τις συνέπειες της προηγούμενης εκλογικής της αδράνειας.Την αυτοσυνείδηση της απέναντι στις ιδεοληψίες της βαθιάς Αμερικής που έδωσε τη νίκη στο Τράμπ.

Έπαιξε όμως ρόλο και η περίεργη ρουλέτα του εκλογικού τους συστήματος. αυτή τη φορά η τύχη ήταν με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. γιατί αν η μπίλια είχε άλλες διαθέσεις για λίγες χιλιάδες ψήφους θα μπορούσε να κάτσει στο Τραμπ. Γι’ αυτό έχει μανιάσει.

Το κόστος των προσφυγών ανέρχεται σε 60εκ ευρώ. Η χαρά των δικηγόρων. Με ανησυχεί ότι υπάρχουν χορηγοί που ευχαρίστως τα πληρώνουν.Αλλά με το κλίμα που διαμορφώθηκε μάλλον είναι στη σφαίρα του αδυνάτου. Όμως τύποι όπως ο Τραμπ είναι αδίστακτοι στη πρόκληση διχασμού. Ο εαυτός τους είναι πάνω από 74 εκ ψήφους και μια καθαρή πλειοψηφία. Γι αυτό το μήνυμα ενότητας του Μπάιντεν ήταν καίρια επιλογή.Βέβαια ,ο «Θεός που σώζει την Αμερική και τα στρατεύματα της» και η «Αγία Οικογένεια» ,ήταν στοιχεία του επινίκιου λόγου.Δεν πειράζει κανείς δεν είναι τέλειος.Οι παραδόσεις δεν αλλάζουν.Έτσι κι αλλοιώς ο Θεός θα κάνει ότι νομίζει και η Αγία Οικογένεια δεν θ αγιάσει με δηλώσεις.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η οπτική απάτη και τα δάκρυα του Κων/νου Καραμανλή, του Νίκου Σταθόπουλου
Γυμνοί βασιλιάδες, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Πέντε ακόμη νέοι υποψήφιοι με τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.