Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Πάντως, όλα καλά τα βρήκε, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, «Πηγές Καλλιθέας»

και  Pane di capo στη Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου στο ύψος του ΙΚΑ & Λεωφόρος Κρεμαστής

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας


Από όλες τις φωτογραφίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επιλέγω μόνο αυτή. Αν κάποιος επισκεφθεί το αρχείο φωτογραφιών από την επίσκεψη του υπουργού στην Μόρια και σε άλλες δομές φιλοξενίας των προσφύγων στα Δωδεκάνησα κατά την προχθεσινή του επίσκεψη – ενημέρωση – άμεσες διαδικασίες για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους – θα καταφανεί μεν το ενδιαφέρον του και ο προβληματισμός του, έφυγε όμως ικανοποιημένος ως δήλωσε.

Εγώ όμως επιλέγω μόνο αυτή που καταδεικνύει την πραγματικότητα. Αυτή δηλαδή που είναι. Επιλέγω αυτό το κλικ του φακού όπου «συλλαμβάνει» τον υπουργό να έχει το χέρι στην τσέπη την αριστερή – διότι με το άλλο ή ίσως χαιρετούσε άπαντας ή έδινε εντολές προς τους γραμματείς του να καταγράφουν ελλείψεις.
Επιλέγω αυτό το κλικ που δείχνει και τον τρόπο κατά τον οποίο στρέφει το βλέμμα του προς αυτούς τους κολασμένους, τους συρματοπλεγένους, τους καγκελωμένους. Αυτό που τους κοιτά έτσι. Αυτούς που μοιάζουν σκλάβοι μαντρωμένοι, έτοιμοι προς πώληση…

Όσον αφορά σε ‘σένα γυναίκα με τα κόκκινα που κάθεσαι αποσβολωμένη πάνω σε ένα τοίχο, σε σένα έρμη γυναίκα το λέω, ότι αποκλείεται να βρει κάποιος φωτογραφία σου στην οποία να γελάς από τα νιάτα σου μέχρι και σήμερα και στο μέλλον που θα ‘ρθει, όσα άλμπουμ του κόσμου κι αν ξεφυλλίσει.

Να θυμάσαι μόνο: «Δεν θα υπάρχουν πόρτες κλειστές με γερμένους απέξω. Θα ‘ρθει καιρός που θα αλλάξουν τα πράγματα, να το θυμάσαι Μαρία».

Φωτογραφίες: Πρώτο Θέμα

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πλώρη για την Ευρωβουλή ο Γιώργος Νικητιάδης
Η ανταπάντηση στον κ. Χατζημάρκο, του Γιώργου Γκούφα (Νάξος)
Η παρηγοριά και η τεφροδόχος, της Ωραιοζήλης – Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.