Αθλητικά/Αθλητισμό

Ο “ρατσισμός” συνεχίζεται, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Αναρωτιέται κάποιος, πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν και πόσα σεμινάρια αντικειμενικής δημοσιογραφίας οφείλουν να παρακολουθήσουν οι υπεύθυνοι των αθλητικών δελτίων στην ΕΡΤ1;  Δηλαδή του καναλιού που έχει υποχρέωση να απευθύνεται –διάβολε- σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες φιλάθλους και όχι με την τακτική που ακολουθεί, να τους δείχνει το ρατσιστικό του πρόσωπο.

Να εξηγηθώ: περιμένοντας στο κεντρικό δελτίο χθες βράδυ να μάθω τι συνέβη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, αναγκάστηκα να υποστώ σχεδόν ενάμισι λεπτό τα επινίκια μιας 18ρονης Πολωνέζας στο Ρολάν Γκαρός. Κομμάτια να γίνει! Ακολούθησε με ασήμαντο ρεπορτάζ η αναγγελία του (σημερινού) αγώνα της εθνικής ποδοσφαίρου, δηλώσεις του προπονητή, και για μικρό διάστημα «απολογία» του προέδρου της ΕΠΟ Γραμμένου, ο οποίος, στο πλαίσιο συνέντευξης στον Γ. Μίνο είπε: «Θα κριθώ στο τέλος». Τρίτη είδηση-επιτέλους- η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο πόλο εντός έδρας από την Βουλιαγμένη. Και όχι έτσι απλά. Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, δηλαδή σκορ περιόδων, πόσα γκολ με παίκτη παραπάνω, πόσα χρόνια είχε να ηττηθεί ο «θρύλος» στην έδρα του από την αντίπαλό του κλπ.

Θεώρησα βέβαιο ότι το δελτίο θα ξόδευε στη συνέχεια κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα προκειμένου να μεταδώσει και τα αποτελέσματα των λοιπών αναμετρήσεων, αλλά…ιδού ο ρατσισμός.

Απέναντι στους ΠΑΟΚτζήδες, στους ΑΕΚτζήδες, στους Πανιώνιους, στους Γλυφαδιώτες, στους Φαληριώτες, στους Περιστεριώτες, στους Βολιώτες, στους Χανιώτες και –κυρίως- στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη του ιστορικότερου ΟΛΩΝ των ομάδων του τουρνουά Εθνικού.

Θα υποθέσει κάποιος ότι υπήρχε στενότητα χρόνου, οπότε…

Δεν υπήρχε. Διότι το αθλητικό μαγκαζίνο ολοκληρώθηκε με κάπου 60’’ δευτερόλεπτα, από τα…προκαταρκτικά του (σημερινού) αγώνα της Φόρμουλα 1.

Άξιος,  κ. Ζούλα!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης: Η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι να επιστρέψουν στον αθλητισμό
‘Εδωσε πάρα πολλά, εισέπραξε μόνο αγάπη, του Γιώργου Αρκουλή
Ο ΑΝΤ1 σνομπάρει το ποδόσφαιρο…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.