Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Έχει «γραμμένη» την TV…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Λόγω της σοβαρότητας θεμάτων επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες (κύρωση Συμφωνίας των Πρεσπών, γλυπτά του Παρθενώνα, πληγές από τη θεομηνία στον Ταΰγετο) άφησα πίσω τις απόψεις του εντιμότατου προέδρου της ΕΠΟ κυρίου Γραμμένου, ο οποίος έκανε τη χάρη στο φίλαθλο κοινό να εμφανιστεί ενώπιον της «Αθλητικής Κυριακής» και να φτύσει κατάμουτρα όσους περίμεναν κάποια αλλαγή στη χειμαζόμενη Ομοσπονδία, εν ονόματι βεβαίως της δικαιοσύνης και της ομαλότητας. Ο εν λόγω κύριος, ομορφόπαιδο (καμία σχέση με τον προηγούμενο ηγέτη, τον οποίο χαρακτήριζε «γκραν-κάσα» ο «Τζίμης ο Τίγρης»), μίλησε στον Λυκουρόπουλο με πολύ θάρρος, αλλά η θέση του για τον ηλεκτρονικό έλεγχο δύσκολων αποφάσεων των διαιτητών ήταν -δυστυχώς- εντελώς αρνητική.

«Δεν θα εφαρμοστεί, προς το παρόν το var» δήλωσε ο ηγέτης χωρίς να κοκκινίσει, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είχε δικαίωμα να το υπερασπίζει. Αυτό το μέτρο θεσπίστηκε από τα μεγάλα κεφάλια της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ προκειμένου να διορθώνει τα λάθη των διαιτητών ή να τους λύνει απορίες σε ζόρικες φάσεις. Ο δικός μας πρόεδρος δεν θέλει την εφαρμογή του, με συνέπεια οι διαιτητές να αλωνίζουν, να σφυρίζουν ό,τι θέλουν ή να κλείνουν τα μάτια όταν πρόκειται να τιμωρήσουν, όπως θα έπρεπε, το φαβορί (δηλαδή τη μεγάλη ομάδα). Οπότε η αδικία (και η «αλητεία») συνεχίζει τη δράση της.

Με το τηλεοπτικό κοντρόλ, ο ΠΑΟΚ (ή ο Ολυμπιακός) θα μετρούσαν εις βάρος τους μπόλικα πέναλτι, ή δεν θα είχαν σκοράρει από σαφείς θέσεις οφσάιντ. Τελευταία, η αδικία χτύπησε και τον Παναθηναϊκό, αφού στα τελευταία λεπτά με τη Λάρισα ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των «πρασίνων», παρά τις διαμαρτυρίες των… πάντων.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο κ. Γραμμένος θα αναθεωρούσε τις απόψεις του στο θέμα, αν το επιθυμούσαν ο ισχυρός ηγέτης Σαββίδης του ΠΑΟΚ (κυρίως αυτός) και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά… Μέχρι να το αποφασίσουν οι δύο πιο δυναμικές ΠΑΕ του πρωταθλήματος, ο κ. Γραμμένος θα συνεχίσει να υπερασπίζει τις απόψεις του. Δηλαδή να μας έχει κανονικά «γραμμένους»…

Υ.Γ.: Στα κατάστιχά του!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το σχόλιο της ημέρας: το χαστούκι, του Θεόδωρου Καραγιάννη
Τα τυχαία, καθόλου τυχαία γεγονότα, της Τζίνας Δαβιλά
Μέρα της Γυναίκας, νύχτα του Άντρα, του Νίκου Σταθόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.