Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Ο μονόλογος του “Μείζονος ανδρός” Γ.Χατζημάρκου και ο απολογισμός της ΠΝΑι, του Αντώνη Χατζηιωάννου

Spread the love

Ο Αντώνης Χατζηιωάννου είναι Πολιτικός Μηχανικός και Υποψήφιος με την “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” με επικεφαλής τον κο Μανώλη Γλυνό.

Υπήρξε Περιφερειακός Σύμβουλος με την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή του Γιάννη Μαχαιρίδη

Την Παρασκευή 22 τρέχοντος μηνός στην Σύρο, στην δεύτερη συνεδρίαση της ημέρας αυτήν της παρουσίασης του απολογισμού των πεπραγμένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του έτους 2018, αντέξαμε και παρακολουθήσαμε τον μονόλογο του Περιφερειάρχη επί δυόμιση (2,5) ώρες, με το γνωστό του ύφος και ήθος, αυτό που τον χαρακτηρίζει πάντα, να εξηγεί στους λιγοστούς παρόντες από την κοινωνία του νησιού (θα το διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες και την τις λήψεις των τηλεοπτικών μέσων) ότι, ό,τι υπάρχει στο Νότιο Αιγαίο δημιουργήθηκε από το 2015 έως το 2018.

Πριν από τα χρόνια της νεοβιβλικής δημιουργίας στην στα νησιά μας ήτοι από το 2015-μεχρι σήμερα, δεν υπήρχε τίποτα.

Το ‘’γεννηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς’’, καθώς και τα  λοιπά δημιουργήματα στο Νότιο Αιγαίο, ως νέα κοσμογονία, συντελείται από το 2015 και εντεύθεν.

Όλοι όσοι εργάστηκαν στα νησιά μας πριν από την έλευσή Του,  όλοι όσοι προϋπήρξαν, κρίνονται ως αμελητέες οντότητες,  που μόνο την χλεύη του μείζονος πολιτικού ανδρός, αξίζουν.

Ξεχείλισε η δημοκρατία στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, έρρεε στα πατώματα.

Μόνο ‘Εις’ την εξέφραζε και την πραγμάτωνε, οι έτεροι είχαν την απερίγραπτη τύχη να απολαμβάνουν τον μελίρρυτο λόγο Του, έμπλεο από νοήματα, αρχές και διακηρύξεις που δυστυχώς ολίγοι δύνανται να κατανοήσουν και να παρακολουθήσουν.

Μέχρι δυόμιση (2,5) ώρες  λοιπόν καταφέραμε να παρακολουθήσουμε τον ευγενή, σεμνό  και συμφιλιωτικό μονόλογο του μείζονος ανδρός.

Δεν τα κατάφερε όμως περαιτέρω η υπομονή μας, η οποία έλειωσε στην αναμονή της παραχώρησης αντιλόγου στις οικτρές μειοψηφίες, που ως προβλέπεται  θεσμικά, συμμετείχαν και ανέμεναν να ομιλήσουν.

Αποχωρήσαμε στις  22:20 καθότι έφευγε και το καράβι στις 23:15, καθήν στιγμή ο μείζων ηρώτα σε περιπαικτικό (sic) ύφος τους πέριξ Του, εάν υπάρχει πρωινό πλοίο για να φύγουμε το πρωί, ώστε να αντέξουμε  ολονύκτιο απολογισμό.

Δεν απολαύσαμε το κρεσέντο του κατά την παρουσίαση του απολογισμού του ΕΣΠΑ 2014-20 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), διότι οδεύαμε προς το λιμάνι, μην χάσουμε και το παπόρι.

Παραθέτουμε όμως τα συγκριτικά στοιχεία του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014, που διατελέσαμε ως περιφερειακή αρχή (2011-14) συγκριτικά με αυτά της τρέχουσας περιόδου, για να κρίνουν και να συμπεράνουν οι συμπατριώτες μας.

 

ΕΣΠΑ 2007-13   /  ΠΕΡΙΟΔΟΣ  2011-2014  (ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ)
ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

/ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ

(ΕΚΑΤ. €)

ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ σε ΕΚΑΤ. €)) ΠΛΗΡΩΜΕΣ

(ΕΚΑΤ. €)

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙΣ ΕΠΙ

%

ΤΩΝ ΠΡΟΥ/ΣΜΩΝ ΤΩΝ

ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΥΣΜΕΥΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΟΥ 19 241 23,2 22,3 92,9 96,1

 

ΕΣΠΑ 2007-13   /  Πρόγραμμα ‘Αειφόρος Ανάπτυξη’  (ΕΠΠΕΡΑΑ) (ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ)
ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

/ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ

(ΕΚΑΤ. €)

ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ σε ΕΚΑΤ. €)) ΠΛΗΡΩΜΕΣ

(ΕΚΑΤ. €)

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙΣ ΕΠΙ

%

ΤΩΝ ΠΡΟΥ/ΣΜΩΝ ΤΩΝ

ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΥΣΜΕΥΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΟΥ 9 7,1 6,2 5,7 81,40 91,9

 

  ΕΣΠΑ 2014 -20   /  ΠΕΡΙΟΔΟΣ  2014-2019   (ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ)
ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

/ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ

(ΕΚΑΤ. €)

ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ σε (ΕΚΑΤ. €) ΠΛΗΡΩΜΕΣ

(ΕΚΑΤ. €)

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙΣ ΕΠΙ

%

ΤΩΝ ΠΡΟΥ/ΣΜΩΝ ΤΩΝ

ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΥΣΜΕΥΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΟΥ 22 24,1 2,3 1,1 9,5 4,9

 

Στον τρίτο πίνακα με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια,  φαίνεται η επίδοση της νυν αρχής στα τεσσεράμισι (4,5) χρόνια που έχει την ευθύνη της διοίκησής της.

Σ΄ ό,τι αφορά τον πρωταθλητισμό  πληρωμών και επιδόσεων στο ΕΣΠΑ 2014-20 που ισχυρίζεται η περιφερειακή αρχή, εννοεί τα έργα που υλοποίησαν και υλοποιούν οι έτεροι δικαιούχοι φορείς του Νοτίου Αιγαίου ήτοι  Δήμοι, ΔΕΥΑ, Λιμενικά Ταμεία, Υπουργεία, Δημόσιοι Φορείς κλπ.

Θα επανέλθουμε και για την παρουσίαση της εικόνας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα

Κλείνουμε παρατηρώντας ότι ακόμα και σήμερα οι πληρωμές και οι ποσοστιαίες απορροφήσεις οφείλονται στα  έργα που ενέταξε, δημοπράτησε και εγκατέστησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή με περιφερειάρχη τον Γιάννη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ.-   

Τα συμπεράσματα δικά σας.-

SHARE
RELATED POSTS
Ευχές του Δημάρχου Κω κου Γιώργου Κυρίτση
Το ιστορικό μας καθήκον έναντι της πρωθυπουργικής δειλίας, του Νίκου Ζέρβα
Η προσγείωση του Αλέξη, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.