Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Στη Ρόδο το σχολείο Mencia Di Mendoza από τη Breda της Ολλανδίας

Spread the love

 

 

 

 

Ακολουθεί έκθεση εικόνων

 

Στη Ρόδο βρίσκεται από την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2016 το σχολείο Mencia Di Mendoza από τη Breda της Ολλανδίας που πραγματοποιεί εκπαιδευτική εκδρομή στο πλαίσιο πανευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών μέσω E Twinning με το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου – Καζούλλειο. Οι μαθητές από την Ολλανδία θα παραμείνουν στη Ρόδο μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016.

Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία στους μαθητές σχολείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να επισκεφθούν χώρες όπου διαμένουν οι μαθητές άλλων σχολείων και να φιλοξενηθούν στα σπίτια των οικογενειών των παιδιών του διδυμοποιημένου σχολείου τους. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο ζωής, την κουλτούρα, τη νοοτροπία και τις συνήθειες της χώρας που επισκέπτονται. Η γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών είναι αποκλειστικά η αγγλική, γεγονός που τους δίνει την ευκαιρία να την εξασκήσουν.

Τα παιδιά διατηρούν επαφή με τους ξένους φίλους τους σε όλη της διάρκεια του έτους και ανταλλάσσουν απόψεις μέσω e mails, skype, facebook, instagram, twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές που εμπλέκονται στο πρόγραμμα είναι ηλικίας δεκατέσσερα έως δεκαέξι ετών και μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει διάφορες δράσεις όπως ένα μικρό φιλμάκι για τις χώρες τους που γύρισαν και αντάλλαξαν προκειμένου ο καθένας να γνωρίσει καλύτερα τη χώρα του άλλου, ένα quiz με πληροφορίες σχετικά με τις δύο χώρες καθώς και ποικίλες πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των μαθητών Σελήνης Βεργωτή που κατάγεται από τη Ρόδο και φοιτά στο Ολλανδικό σχολείο και Αντώνη Βεργωτή, μαθητή του 4ου Γυμνασίου Ρόδου.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:30 στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχιακού Μεγάρου Ρόδου τους μαθητές των δύο σχολείων.

Στους μαθητές οι οποίοι συνοδεύονταν από το Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Ρόδου κύριο Νίκο Τσατταλιό και από τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους κυρίες Αναστασία Βεργωτή και Κλεοπάτρα Σωτηρίου και από τους υπεύθυνους καθηγητές του Ολλανδικού Σχολείου Mencia Di Mendoza κυρίους Karsten Alt και Roger Dols δόθηκαν ειδικά αναμνηστικά διπλώματα υπογεγραμμένα από το Δήμαρχο Ρόδου κύριο Φώτη Χατζηδιάκο και έντυπο πληροφοριακό υλικό της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

Οι καθηγητές και των δύο σχολείων ευχαρίστησαν θερμά το Δήμο Ρόδου για την άμεση ανταπόκριση καθώς και για τη στήριξη που τους παρείχε σε οτιδήποτε χρειάστηκε προκειμένου για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Ταινία μικρού μήκους για τα Ελάφια Dama-Dama από το 3ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών Ρόδου-Δείτε το video
1406278364.png
Καινοτομία Εργαστηρίων του “Ροδίων Παιδεία”- Επιλέξτε το δικό σας
Δημήτρης Γάκης: «Νιώθουμε κομμάτι του Συλλόγου της Ροδαυγής»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.