Ανοιχτή πόρτα

Ο Βασιλης Κικίλιας και τα βεγγαλικά, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Διπλασιασμό των προστίμων για τους εμπρησμούς ανηγγειλε με ύφος «αποφασιστικό» ο Βασίλης Κικίλιας. Διερωτώμαι αν έχει την αισθηση πόσο ασήμαντη είναι αυτή η εξαγγελία και πόσο λαθος το μήνυμα της. Πόσο εκτος τόπου και χρόνου.

•Σαφώς κάθε δράστης και κάθε περίπτωση έχει ιδιαιτερότητες. Άλλο η ανοικη γιαγιά που καιει ξύλα στο βαρέλι και άλλο πολλά άλλα. Υπάρχουν διακρίσεις στην αμέλεια και θα πρέπει να επιμεριστούν.

•Από αυτά που διαβάσαμε:

Ενας τύπος έβαλε φωτιά ριχνοντας βεγγαλικά σε βαφτίσια με άνεμο και 45 βαθμούς. Την ίδια μέρα κάποιος έκαιγε κλαδιά σε ανοιχτό χώρο.

Ένας ομολόγησε τρεις εμπρησμους γιατί τον « εξιταρει» να βλέπει την επιχείρηση της πυροσβεστικής

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασιας Κέρκυρας εξέφρασε βεβαιότητα ότι η φωτιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική έπιασαν δουλειά. Μη συνεχίσω και τρώω χώρο. Και ο Κικίλιας μιλάει για πρόστιμα.

•Το πόσο θα εκτισουν οι ανωτέρω σε σωφρονιστικά ιδρύματα είναι θέμα των Δικαστηρίων. Όσο θυμωμένος και αν είμαι δεν εκφράζω κρίση λόγω της ιδιότητας του συνηγόρου.

•Όμως λέω καθαρά. Με τη διαδικασία καταλογισμού και διοικητικής εκτέλεσης να χρεωθεί στους τυπους αυτούς το κοστος της κατάσβεσης, οι αποζημιώσεις και ό,τι έχει χρεωθει το Δημόσιο για να αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά τους. Να ζητήσει το Δημόσιο ηθική βλάβη για τις επιπτώσεις. Να δεσμευτει η περιουσία τους υπεγγυα στην οφειλή. Να δημοσιοποιηθεί η φωτό και τα στοιχεια τους ώστε κάθε πολίτης που έχασε σπίτι ή είχε ζημιές στην περιουσία του εξαιτίας του εμπρησμού να στραφεί εναντίον του για αποζημίωση και ηθική βλάβη. Να δουλεύει όλη τη ζωή του και να πληρώνει και να μείνει πενης και ανέστιος. Με τις αναγκαίες πάντα διαβαθμίσεις υπαιτιότητας που πρέπει να τύχουν ειδικής επεξεργασίας. Δεν είναι μόνο η φυλακή η λύση.

SHARE
RELATED POSTS
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: φορολογία πολίτη μια κι έξω για το κράτος
“Locks Unlimited”!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Κονσερβοποιημένοι ναι, έγκλειστοι ποτέ!, του Γιώργου Σαράφογλου- Canned yes, lockdown never!, by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.