Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Οι νησιωτικές πολιτικές αντικείμενο συζήτησης στην συνάντηση του Δημάρχου με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου.  

Spread the love

Θέματα νησιωτικού  ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε εξέλιξη στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , συζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με  τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Παπανδρέου, που βρίσκεται στη Ρόδο στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, ενόψει των ευρωεκλογών και της κεντρικής ομιλίας που έχει προγραμματίσει σήμερα  στις 19:30 στο ξενοδοχείο PLAZA.

Ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε για τις  ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου , για την  προσφυγή που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Αναφορών, με θέμα την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, στα νησιά του Αιγαίου.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομική αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, την οικονομία, το μεταναστευτικό, τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, την αειφόρο ανάπτυξη  και την ενεργειακή αυτοτέλεια των νησιών με τη χρήση ΑΠΕ και τη διασύνδεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Ακολούθως  κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για τις προσπάθειες του δήμου Ρόδου να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για νέα έργα,  μέσω ΣΔΙΤ Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, 11 νέα Σχολεία και δύο κλειστά Γυμναστήρια, αλλά και για τη δεύτερη φάση του φράγματος Γαδουρά, που αφορά τα δίκτυα μεταφοράς νερού.

Ο Δήμαρχος Ρόδου επισήμανε την αναγκαιότητα συνεχούς επαφής με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης  αποφάσεων σε   Βρυξέλες και Στρασβούργο , μέσω των ευρωβουλευτών,  ενώ από τη μεριά του ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε καλή εκλογική επιτυχία στο Δήμαρχο Ρόδου, στις επερχόμενες εκλογές.

Στη συζήτηση συμμετείχαν,  οι αντιδήμαρχοι: Σάββας Διακοσταματίου, Βασίλης Ψυλλάκης, Σάββας Καλαθενός, ο Γραμματέας και τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος στα Δωδεκάνησα, καθώς  και ο πρώην υπουργός Αιγαίου Κοσμάς Σφυρίου και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσαίος.

 

SHARE
RELATED POSTS
Γενναίος ή δειλός ο Νέος Κόσμος;, του Γιάννη Πανούση
Πολιτική Προστασία: τα λάθη και οι ανάγκες μας, του Χαράλαμπου Κόκκινου [Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου]
Στοχευμένες ενέργειες Δήμου Χάλκης εν μέσω κορονοϊού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.