Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

«ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΑ» 2019: πολυσύνθετο το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων- Στόχος η στήριξη Ευπαθών Ομάδων, Ακριτών και Αναξιοπαθούντων

Spread the love

Το πολυσύνθετο κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων από την 1η Ιανουαρίου έως την 1η Αυγούστου 2019 παρουσίασε ο Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Β1 Αρχιπλοίαρχος Δημήτριος Μήλας ΠΝ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, στο πλαίσιο συμμετοχής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η φετινή συμμετοχή του ΥΠΕΘΑ στη ΔΕΘ έχει το γενικότερο τίτλο «Έτος Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων» και υποστηρίζεται από το σύνθημα «Μαζί Πάντα». Με νέα αντίληψη επικοινωνίας, προβολής και επαφής με την κοινωνία, οι Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάζουν σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την αρωγή των τοπικών κοινωνιών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Επικράτειας.

Σύμφωνα με τον Αρχιπλοίαρχο Δημήτριο Μήλα, η Υγεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό και τα κινητά ιατρεία διατίθενται, σε περιοδική βάση, κυρίως σε κατοίκους δυσπρόσιτων και απομονωμένων περιοχών. Άμεση και αποτελεσματική είναι η εκτέλεση Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, οι αεροδιακομιδές για τη μεταφορά ασθενών, η συνδρομή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, οι κατασκευές αντιπλημμυρικών έργων, η πυρόσβεση και πυροπροστασία.

Σημαντική κρίνεται επίσης η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών, λειτουργίας κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης, καθώς και η παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι πρωτοβουλίες σε προγράμματα ανακύκλωσης, εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και περιβαλλοντικής αναβάθμισης στρατιωτικών υποδομών.

 

SHARE
RELATED POSTS
Η Κυρία Αδέσποτη Μαρίκα και το μάθημά της, του Κωστή Α.Μακρή
Ούτε το εργόσημο!, του Γιώργου Αρκουλή
Τελετή Αποφοίτησης 1ου Διακλαδικού Τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης Χειριστών της Σχολής Αεροπορίας Στρατού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.