Ανοιχτή πόρτα

Κόμμα, τελεία, ερωτηματικό, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

Κωστής Α.Μακρής: Είναι ζωγράφος-γραφίστας και συγγραφέας και ασχολείται με το έντυπο, το κείμενο, τη διαφήμιση και την οπτική και λεκτική επικοινωνία.

Κωστής Μακρής

Κόμμα, τελεία, ερωτηματικό

Ένα κόμμα με μια τελεία πάνω του γίνεται ερωτηματικό.

Είναι συνηθισμένα τα λογοπαίγνια με την λέξη κόμμα (σημείο στίξης ή πολιτικό κόμμα) στην ελληνική γλώσσα. 

Εγώ είπα να το εικονοποιήσω. 

Αφορμή είναι η εντύπωσή μου, το γεγονός ή η αίσθησή μου ―αν προτιμάτε― ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση βάζει μια τελεία σε ό,τι έχει προηγηθεί και (σχεδόν) φτου κι απ’ την αρχή ξανά. 

Η τελεία αυτή όμως, μπαίνοντας πάνω σε «κόμματα», γεννάει πλήθος ερωτηματικών. 

Μερικά ερωτηματικά έχουν εύκολες απαντήσεις. Άλλα είναι δύσκολο να απαντηθούν. Και κάποια ερωτήματα μπορεί και να μην απαντηθούν ποτέ. 

Πολλές και πολλοί σπεύδουν να προβλέψουν πολλά.

Τις οριστικές απαντήσεις όμως θα τις δώσει ο χρόνος, η ζωή, η τύχη, ο καιρός και ο «κυρίαρχος λαός» (λέμε τώρα…).

Να είμαστε καλά, να έχουμε την υγεία μας, να μην βρίζουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους (δημοσίως, τουλάχιστον), να χαρούμε όσο μπορούμε το καλοκαίρι και να μην χάνουμε την αισιοδοξία (ή τον λογαριασμό) μας σε σχέση με τα τόσα πολλά ερωτηματικά. 

ΥΓ. Με την ευκαιρία να σας θυμίσω ότι το @ει γ@μ1σου» και το «γ@μ1ές@ι» τα θεωρώ πάντα ευχές (ηδονής, ευτεκνίας, ψυχικής ισορροπίας και πολλών άλλων ευλογημένων αγαθών και πράξεων) και νομίζω ότι φέρνουν καλή τύχη σ’ εκείνον στον οποίον απευθύνονται. Οπότε, αν θέλετε να βρίσετε, μην τα χρησιμοποιείτε. Αν πάλι θέλετε να ευχηθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε άλλες ευχές· όπως ―ας πούμε― «Η ώρα η καλή!».

Κωστής Α. Μακρής

6 Ιουλίου 2023

SHARE
RELATED POSTS
Ερώτηση από “ΣΥΜΜΑΧΙΑ”: «Κύριε Χρυσοχοΐδη η εταιρία σας ΡΟΔΟΓΚΑΖ λειτουργεί 3 χρόνια υπό καθεστώς ομηρίας από την Περιφέρεια; Ναι ή Όχι»
Οι λαφυραγωγοί, του Πάνου Μπιτσαξή
Η φτωχομάνα του υποψηφίου, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.