Πρόσωπα - Αφιερώματα

Κάθριν Τζόνσον, η μαθηματικός της NASA, ένα με τ’αστέρια, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Πήχτωνε το βράδυ. Λιγόστεψε κι ο αχός απ’ τα κυπαρίσσια. Ανάψανε οι λαμπάδες τ’ ουρανού. Όλα ήταν γάλα, γάλα λουλάκι και σπίθες. Το ποτάμι μουρμούριζε στον ύπνο του κρυφά παραμιλητά. Το παιδί κείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε.. ολόκληρο το βράδυ. Έγραψε το πιο πικρό, το πιο μεγάλο του παραμύθι. Την αυγή ξεκίνησε. Ήταν παρηγορημένο. Είχε καταφέρει όλη τη νύχτα να μετρήσει τ’ άστρα. Να τα μετρήσει όλα σιγά σιγά ένα ένα. Όλα!Και τα βρήκε σωστά..( ένα παιδί μετράει τ’αστρα-Μ. Λουντέμης). Για την Κάθριν Τζόνσον. Την Αμερικανίδα μαθηματικό που οι υπολογισμοί της σχετικά με τους μηχανισμούς τροχιάς στη NASA, ήταν αποφασιστικά σημαντικοί, για την επίτευξη το Apollo 11 αλλά και τις επόμενες εκτοξεύσεις επανδρωμένων διαστημόπλοιων στο διάστημα. Σήμερα έγινε ένα με τα αστέρια.

Ποια ήταν: Η Κάθριν Κόουλμαν Γκομπλ Τζόνσον ήταν Αμερικανίδα μαθηματικός, που οι υπολογισμοί της σχετικά με τους μηχανισμούς τροχιάς της NASA, ως εργαζόμενη εκεί, ήταν αποφασιστικά σημαντικοί, για την επίτευξη την πρώτη και τις ακόλουθες εκτοξεύσεις επαδρομένων διαστημόπλοιων στο διάστημα. Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1918 και πεθανε σστις 24 Φεβρουαρίου του 2020.

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

SHARE
RELATED POSTS
Ζωγραφίζοντας τον Απόντα, του Μάνου Στεφανίδη
2cf6603.jpg
H γκαστρωμένη σκύλα, της Μαρίας Καρχιλάκη
leonard-cohen-4-oclock.jpg
Το τραγούδι της ημέρας και ο μοναχός του ΖεΝ!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.