Πόρτα στην Πολιτική

Η πανδημία στην ελληνική Βουλή, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Την συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία αξίζει το κόπο να την παρακολουθήσουν οι πολίτες από το διαδίκτυο, στα βασικά τουλάχιστον σημεία της. Σε κάποιες στιγμές οι τόνοι ήταν έντονοι. Γενικά όμως ήταν μια εξαιρετική κοινοβουλευτική συζήτηση. Αισθάνομαι πολύ καλά όταν το Κοινοβούλιο λειτουργεί και όταν τα επιχειρήματα πλεονεκτούν των άγονων αψιμαχιών και των κοκορομαχιών.

Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν πολύπλευρη κριτική ουσίας. Το θέμα αναδείχθηκε σε όλες σχεδόν τις διαστάσεις του.

Τι δεν συνέβη; Το αναμενόμενο.

Ο Μητσοτάκης δεν μπορούσε να ξεπεράσει το σύνδρομο της εμμονής στη δικαιολόγηση πολλών λαθών της κυβέρνησης και έδειχνε να ενοχλείται από την αναγκαία επισήμανση τους.

Ο Τσίπρας και η Γεννηματά δεν μπορούσαν να βρουν το περίσσευμα θάρρους και να αναγνωρίσουν πάρα πολλά θετικά στη διαχείριση της πανδημίας, τινά των οποίων δημιουργούν μεταρρυθμιστικό ενδιαφέρον για τη μετά COVID εποχή.

Με το Βαρουφάκη και το Βελόπουλο δεν ασχολούμαι. Την δε κασέτα του ΚΚΕ μετά βίας την ακούω αν και υπήρξαν κάποια ψήγματα υπευθυνότητας.

Όταν το δημοκρατικό τόξο βρει το τρόπο να ξεπεράσει και αυτό τον αταβισμό η χώρα θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προόδου.

Τέλος μια τελευταία επισήμανση για τον Πρωθυπουργό. Από το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 έχουν περάσει 6 χρόνια. Δεν αποτελεί πια άλλοθι για την αποφυγή κριτικής. Δεν είναι αξιόπιστο καταφύγιο υπεκφυγής με την αναβίωση του δόγματος «εσείς δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε». Για τους νεότερους ήταν η αγαπημένη αποστροφή του Μενιου Κουτσόγιωργα.

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η αλήθεια, μοναδική διέξοδος για την κυβέρνηση, του Γιάννη Σιδέρη
Η κυβέρνηση λόγω τρακτέρ, ανακάλυψε τη γοητεία του… ΚΟΚ!, του Γιάννη Σιδέρη
“Whitewash”!* (Ασβέστωμα), του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.