Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Η μέριμνα Στελεχών και η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, του Β.Π.

Spread the love

Ως στρατιωτικός εν ενεργεία, ανεξάρτητα των εκάστοτε κυβερνήσεων  οι Πολιτικές και Στρατιωτικές ηγεσίες ομιλούν  για τα χρόνια προβλήματα των στρατιωτικών και υπόσχονται πολλά σεβόμενοι και εκτιμώντας την καθημερινή προσφορά τους, υπό δύσκολων συνθηκών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο στράτευμα και κατά την συμβολή τους στα κοινωνικά δρώμενα.

Δημιουργήθηκαν διάφορες ενώσεις (συνδικαλιστικές) λένε, εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι η σημασία της λέξεως συνδικαλισμός δεν υπάρχει και έχει αντικατασταθεί από την λέξη καπιταλισμός, δεν αναφέρομαι στις στρατιωτικές ενώσεις αλλά γενικά σε όλες τις ενώσεις πολιτικές, κοινωνικές και δημοσίου. Αυτές οι ενώσεις οι στρατιωτικές δημιουργήθηκαν από κάποια στελέχη που δυστυχώς υπηρετούν σε ένα σώμα στρατού και κυρίως βλέπω στελέχη του στρατού με κάποια στελέχη από την αεροπορία, δεν βλέπω την συμμετοχή στελεχών του ΠΝ καθώς τα στελέχη του έχουν τα περισσότερα προβλήματα και κυρίως ηθικά έναντι των λιγοστών προβλημάτων των άλλων στελεχών των δύο σωμάτων. Οι ενώσεις αυτές και ειδικά οι δυο που παρέμειναν ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ έδωσαν και δικαστική μάχη για την επικράτηση μίας και απέμεινε η ΠΟΜΕΝΣ προς το παρόν.

Απορώ πώς λένε ότι είναι εκφραστές όλων των ενεργεία στελεχών ανεξαρτήτως του σώματος που υπηρετούν όταν ποτέ δεν προέβησαν σε αποστολή αιτήσεων σε όλα τα εν ενεργεία στελέχη για να επιλέξουν αν θέλουν να γίνουν μέλη ή όχι, μετά να ακολουθήσει διαδικασία ψηφοφορίας σε όλα τα σώματα για την ύπαρξη εκπρόσωπων τους στο Διοικητικό συμβούλιο, δεν υπάρχει ενημέρωση αν υπάρχουν τοπικά ή περιφερειακά παραρτήματα ή εκπρόσωποι αυτών των ενώσεων για επικοινωνία με τα στελέχη. Με ποιο δικαίωμα ομιλούν ότι εκπροσωπούν όλα τα εν ενεργεία στελέχη δίχως ποτέ να έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και ενημερώσεις, γιατί ποτέ δεν δημοσιοποιούν τις προτάσεις τους με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούν αλλά να ενημερωθούν όλα τα στελέχη σε όλα τα σώματα και σε οποιαδήποτε υπηρεσία υπηρετούν και μέσα από την επίσημη σελίδα τους.

Είναι ενήμεροι για θέματα στελεχών αλλά δεν έχουμε ενημερωθεί ή μάθει κάποια ενέργεια τους για την επίλυση των θεμάτων, απεναντίας συνεχώς υπάρχουν ανισότητες και ηθικές αδικίες ανάμεσα στα στελέχη και κυρίως στα στελέχη ΠΝ ανάλογα αν προέρχονται από σχολή ή όχι βάση των νομοθεσιών από το 2010 έως σήμερα.

Δυστυχώς δεν κατανοώ την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία πώς είναι δυνατόν αντί να επιλύουν χρόνια προβλήματα και κυρίως ηθικά και που η επίλυση τους θα κάνει το κάθε στέλεχος να νοιώσει ότι ο καθημερινός του αγώνας και προσπάθεια ανταμείβεται με την εξάλειψη των ανισοτήτων και όχι με την ύπαρξη μέσο προσφάτων νομοθετημάτων που δείχνουν απαξίωση στα στελέχη μη ΑΣΣΥ. Με την οικονομική κρίση το 70% των πολιτών καθημερινά δίνει αγώνα επιβίωσης και το ίδιο και τα στελέχη καθώς οι Πολιτικοί που αγωνίζονται για την ευημερία της Πατρίδας και των Πολιτών δυστυχώς δεν έπραξαν τα δέοντα όπως διαγραφεί χρεών ή μέρους αυτών, τα ειρηνοδικεία να απονέμουν δικαιοσύνη και τάχιστα και όχι αποφάσεις άδικες για εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων και χρονοβόρες.

Διασφάλιση με νόμο για την απλή και κύρια κατοικία του πολίτη για πάντα και όχι εποχιακά, αυτά είναι κοινά θέματα που έπρεπε και η στρατιωτική ηγεσία να προβεί για τα στελέχη της και να πιέσει λόγο των παράλογων συνεχιζόμενων περικοπών. Όταν όμως δεν έχει το σθένος να επιλύσει τις εσωτερικές ανισότητες των στελεχών της, εκτιμά ότι με γραφεία νομικής και ψυχολογικής υποστηρίξεως  που  ασχολούνται μόνο με τα κοινωνικά προβλήματα και όχι με τα εσωτερικά, πιστεύει ότι θα τονώσει το ηθικό των στελεχών και θα νοιώσουμε αξιωμένοι και όχι απαξιώσει. Έχουν περάσει 8μήνες από το έτος μέριμνας των στρατιωτικών και το μόνο που εισπράττουμε είναι υποσχέσεις και ευαρέσκειες. Στους Αγρότες έκαναν διαγραφή χρεών και ρυθμίσεις και μπράβο των αρμοδίων, αλλά να κάνουν σε όλους τους πολίτες και στα στελέχη ανάλογες ρυθμίσεις καθώς σε εμάς έκαναν περικοπές στο ετήσιο εισόδημα και στους αγρότες όχι.

Τα λόγια τους και οι υποσχέσεις τους δημιουργούν θυμό και οι ελλιπείς και εσκεμμένες πράξεις τους δημιουργούν ανισότητες και διαμάχες ανάμεσα στα στελέχη, ας αναλογιστούν το κακό που κάνουν στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε και ας πράξουν επιτέλους τα δέοντα ως άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

Σημείωση εκ της Διευθύνσεως: τα προσωπικά στοιχεία του αρθρογράφου είναι στη διάθεση της αρχισυνταξίας του iPorta.gr, που έκρινε ορθή την μη δημοσιοποίησή τους.

 

SHARE
RELATED POSTS
Μια παλιά ιστορία…, του Γιώργου Αρκουλή
Μπροστά στους πρόσφυγες, του Νότη Μαυρουδή
Ο Λάζαρος, η Μυρτώ, ο Μισέλ, η Θεονίκη, ο Γλίτσας…, του Σταύρου Θεοδωράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.