Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Κάτι αλλάζει στην Ηλιούπολη!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Είναι αρκετά τα χρόνια (με την προηγούμενη δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη) που σπάνια παρατηρούσες απλές ενέργειες ουσίας, παρά μόνο έργα κατ’ επιλογήν, όπως για παράδειγμα ο καλλωπισμός (με κόκκινες πλάκες) πεζοδρομίων σε κεντρικές αρτηρίες, και αυτές «κατά το ήμισι». Δηλαδή, από την μία πλευρά της λεωφόρου Ειρήνης (για παράδειγμα) όπου υπάρχει ο καθεδρικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, το πεζοδρόμιο είναι πολυτελές, φαρδύ, καθαρό, έτοιμο να το «περπατήσει» (λέμε τώρα) ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης (στον οποίο υπάγεται –αν και μεγαλύτερος σε πληθυσμό και έκταση- το ποίμνιο της  Ηλιούπολης), αλλά στην απέναντι όχθη του μεγάλου δρόμου, ιδού τα χώματα, η βρωμιές, τα δέντρα που οι ρίζες τους έχουν σπάσει τα γερασμένα πλακάκια και γενικά αποτελούν παγίδα για καρότσια ή άτομα τρίτης ηλικίας.

Ήταν λοιπόν, μια πολύ ευχάριστη έκπληξη να βλέπεις –πριν δυο πρωϊνά- όχημα και συνεργείο του Δήμου να πλένει  και να εξωραϊζει εγκαταλελειμμένα πεζοδρόμια, μεταξύ άλλων οδών και στην απίστευτα ταλαιπωρημένη –από τον όγκο των αυτοκινήτων- οδό Κ. Πανταζή, αλλά και την γενική καθαριότητα στα ρείθρα, θα έλεγα μετά από αρκετά τέρμινα! Η Κ. Πανταζή, μονοδρομήθηκε πριν μερικά χρόνια μετά από μια  ηλίθια απόφαση που πήραν οι ασχολούμενοι με το κυκλοφοριακό δίκτυο της πόλης. Είναι ο μικρός και στενός δρόμος που ενώνει την κεντρικότατη Μαρίνου Αντύπα με την Λεωφόρο Βουλιαγμένης και επιλέχτηκε λανθασμένα (όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη, λόγω ακαταλληλότητας των πεζοδρομίων για βάδισμα) επειδή μονοδρομήθηκε –ως άνοδος- η παράλληλη, κεντρική Αγίου Κωνσταντίνου. Λογικά, θα έπρεπε να είχε επιλεγεί για τις ανάγκες της πόλης η διπλής κατεύθυνσης λεωφόρος Βίτσι, που έχει στη μέση νησίδα και συνολικό πλάτος πάνω από είκοσι μέτρα, και που κάνει το «ιδιο δρομολόγιο» με την Πανταζή: από τα Κανάρια στην Βουλιαγμένης, αλλά…

Με την ευκαιρία, να καταθέσω κάτι ακόμη για την Κ. Πανταζή, που έχει γίνει διάσημη από τους καλοφαγάδες της υψηλής –οικονομικά- κοινωνίας, οι οποίοι τα βράδια καταφθάνουν φανατικά με στόχο το «φρέσκο ψάρι» μιας μικρής ψαροταβέρνας (πριν λίγες μέρες την τίμησε ο πρώην πρωθυπουργός). Ταβέρνα  την οποία προτιμούν διάφοροι εκατομμυριούχοι της Αθήνας (τους παρατηρούν οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια τους και…ζηλεύουν, αλλά χαλάλι τους). Όμως, είναι πολύ ελεεινή η εικόνα να μη μπορεί ο κάτοικος να παρκάρει το αυτοκίνητό του τις ώρες που ο στενός δρόμος γεμίζει λιμουζίνες και…μεγάλα αυτοκίνητα-τανκς. Αυτό το φημισμένο ρεστοράν δεν διαθέτει χώρο πάρκινγκ παρά μόνο για ένα-δυο μικρά αυτοκινητάκια, αλλά ουδείς –από το κοντινό αστυνομικό τμήμα- έχει σκεφθεί να κάνει έστω μια μικρή παρατήρηση!

Με άλλα λόγια, η προστασία του πολίτη υποτάσσεται στην προστασία του επιλεκτικού καλοφαγά!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τραγωδία δίχως τέλος – Θρίλερ με τους αγνοούμενους
Αφορμή για μελαγχολία…, του Γιώργου Αρκουλή
Οι “Μέσα-Έξω” κι αντίστροφα, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.